Niet gevonden wat je zoekt?

  Stel dan hier je vraag
  Waarom duurt het langer bij de opstart van de airco alvorens hij begint te verwarmen ipv koelen
  Als we gaan koelen is het verschil tussen buitentemperatuur en de gewenste binnentemperatuur minder groot dan wanneer we willen verwarmen: stel dat het buiten 30 C° is en ik wil binnen een temperatuur van 24 C°, moeten we maar een verschil van 6 C° overbruggen. Als het buiten 5 C° is en we willen binnen een temperatuur van 22 C° bekomen, moeten we een verschil van 17 C° overbruggen. Uiteraard zal het dan langer duren alvorens we de gewenste temperatuur bereikt hebben.
  Waarom stopt mijn airco in de winter af en toe met verwarmen?
  Met een airco warmtepomp kan je uw woning in de winter verwarmen tot buitentemperaturen van -15°C. Omdat de buitentemperatuur in de winter zeer laag kan zijn en de vochtigheid hoog, ontstaat er ijsvorming op de buitenunit: de buitenunit gaat hierbij invriezen. Uiteraard zal de airco binnen dan minder warmte afgeven. Uw airco zal na enige tijd de automatische ontdooiing activeren waarbij de verwarmingsfunctie van de airco toch al gauw een 10-tal minuten uitgeschakeld wordt. Na dit hele ontdooiingsproces zal de verwarmingsfunctie automatisch hervatten. Dit fenomeen noemen we de vorstbeveiliging van de airco warmtepomp.
  Wat is een single split en wat is een multi split airco?

  Een single split airco is een 1 op 1 systeem: 1 buitenunit met 1 binnenunit. Een multi split airco is een systeem waarbij je op 1 buitenunit meerdere buitenunits (tot 5) kan aansluiten.

  Word ik verkouden bij het gebruik van een airco warmtepomp?

  Als je een airco warmtepomp juist gebruikt en op regelmatige basis laat onderhouden, word je niet ziek. Als de filters niet regelmatig gereinigd worden zullen bacteriën vrij in de lucht circuleren. Een correcte plaatsing is van groot belang om een optimale luchtcirculatie te bekomen waarbij je het beste zorgt dat de lucht niet in je gezicht blaast. Je houdt het verschil tussen binnen- en buitentemperatuur het beste niet groter dan 5°C tot 6°C. Een beetje koelen verbetert het leef- en werkklimaat al behoorlijk.

  Wordt de lucht gezuiverd bij het gebruik van een airco warmtepomp?

  Inderdaad: de filters in de binnenunit zullen de lucht die circuleert filteren.

  Stel je vraag
  Over welk product gaat je vraag?*
  Over welk onderdeel gaat je vraag?*
  Versturen
  Referenties

  Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

  Bekijk alle referenties

  Superblij met de zonnepanelen van ecofusion. Alles vlotjes verlopen en heel netjes afgewerkt. Een dikke aanrader
  C De Proost
  Bekijk alle referenties
  Installaties

  Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken?
  Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

  Bekijk alle installaties