Niet gevonden wat je zoekt?

    Stel dan hier je vraag
    Kan ik ook terecht bij jullie voor een airco warmtepomp zonder buitenunit?
    Wij plaatsen geen airco’s zonder buitenunit omwille van hun te kleine vermogens waardoor ze niet geschikt zijn voor grotere ruimtes, het storende geluid van de ingebouwde compressor én ze kunnen enkel tegen buitenmuren geplaatst worden. Dit geeft dus te weinig comfort en mogelijkheden.
    Kan ik op gas besparen met een lucht-lucht warmtepomp?
    Dat kan! Een lucht-lucht warmtepomp kan je ook gebruiken om te (bij)verwarmen. De lucht-lucht warmtepompen waarmee we werken hebben een SCOP van 4,2 - 4,8. Dit wil zeggen dat ze 4,2 - 4,8 keer zuiniger zijn dan verwarmen met gas.
      Maakt een airco warmtepomp veel geluid?

      De binnenunit van de airco warmtepomp is fluisterstil. D.w.z. dat ze 19 dB produceren. De buitenunit varieert afhankelijk van de grootte van 48 - 54 dB. Als je weet dat het gemiddelde omgevingsgeluid ongeveer 40 dB bedraagt is dit zeer stil. Zeker als je weet dat 10 dB maar net hoorbaar is voor de mens.

      Ontvochtigt een airco warmtepomp ook de binnenlucht?

      Ja, zodra de airco begint te koelen gaat warme en vochtige lucht doorheen het binnendeel circuleren en zal het vocht condenseren. Dit wordt opgevangen in een lek- of waterbak en wordt afgevoerd naar buiten. Vaak kan het condensvocht 'natuurlijk' wegvloeien naar buiten. Soms (afhankelijk van verschillende factoren zoals de plaats van binnenunit...) moet hiervoor een condenspomp geplaatst worden.

      Waarom duurt het langer bij de opstart van de airco alvorens hij begint te verwarmen ipv koelen
      Als we gaan koelen is het verschil tussen buitentemperatuur en de gewenste binnentemperatuur minder groot dan wanneer we willen verwarmen: stel dat het buiten 30 C° is en ik wil binnen een temperatuur van 24 C°, moeten we maar een verschil van 6 C° overbruggen. Als het buiten 5 C° is en we willen binnen een temperatuur van 22 C° bekomen, moeten we een verschil van 17 C° overbruggen. Uiteraard zal het dan langer duren alvorens we de gewenste temperatuur bereikt hebben.
      Stel je vraag
      Over welk product gaat je vraag?*
      Over welk onderdeel gaat je vraag?*
      Versturen
      Referenties

      Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

      Bekijk alle referenties

      Nog enkele zonnepanelen laten bijplaatsen en ook een laadpaal geïnstalleerd. Alles prima op tijd correct afgewerkt. Klasse installateur!
      C Slegers
      Bekijk alle referenties
      Installaties

      Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken?
      Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

      Bekijk alle installaties