Starten met duurzaam bouwen

 

Duurzaam bouwen is synoniem voor quasi energieneutraal bouwen. En dan komt degelijk advies van je bouwpartners voor je duurzame bouwplannen goed van pas. Enkele adviezen die zij je zullen geven zijn:

 

  • Bouw met het oog op de toekomst, zodat je duurzaam huis aanpasbaar is.
  • Gebruik duurzame energie.
  • Plaats een energiezuinige verwarmingsinstallatie.
  • Bespaar op water en hergebruik regenwater.
  • Gebruik kwaliteitsmaterialen en waak over de goede uitvoering.
  • Isoleer en zorg ervoor dat je energieneutraal huis luchtdicht afgesloten is en gecontroleerd geventileerd kan worden.
Integreer deze slimme energieoplossingen voor duurzaam bouwen.

Duurzaam bouwen met het oog op een gunstig E-peil

 

Ook de overheid legt regels op om duurzaam te bouwen. Zo moet je naar een zo gunstig mogelijk energiepeil of E-peil toewerken. Dat is een score die aangeeft hoe energiezuinig je nieuwbouw is. Het behalen van het E-peil is een van de EPB-eisen (energieprestatieregelgeving) voor een nieuw, duurzaam huis. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger je woning. Sinds 2021 is dat E30 en het is een EPB-verslaggever die alles in kaart brengt om de berekening te kunnen doen.

 

Als je een zeer energiezuinige nieuwe woning bouwt (met een lager E-peil dan de norm), kan je in aanmerking komen voor de vermindering van de onroerende voorheffing van 50% (of zelfs 100%).

Duurzaam bouwen, dat is synoniem voor slimme energieoplossingen en een laag E-peil.

Duurzaam bouwen & slimme energieoplossingen

 

Leg vanaf de start van je duurzame bouwplannen best alle mogelijke energiescenario’s al op tafel. Kies weloverwogen voor duurzame energietechnieken , voor slimme oplossingen die levenslang comfort en een lagere energiefactuur opleveren. Hoef je niet allemaal zelf te bedenken. Een ervaren energiepartner aan je zijde weet perfect wat je nodig hebt om duurzaam te bouwen. Bij EcoFusion hebben we hiervan ons vak gemaakt. Al meer dan 25 jaar combineren wij advies voor duurzaam bouwen met oerdegelijke energiezuinige installaties en een sublieme naservice zodat je er ook morgen warmpjes bij zit.

“De installatie van de thuisbatterijen is de meest recente realisatie van EcoFusion bij me thuis. Mijn goede ervaringen met deze specialist voor duurzaam bouwen dateren van 2017. Toen vroeg ik enkele offertes op voor de installatie van zonnepanelen en een zonneboiler. Ik kreeg 4 aanbiedingen van installateurs binnen, waaronder die van EcoFusion. Bij de eerste 3 bedrijven voelde ik het niet. EcoFusion scoorde wel. Zij slaagden erin om de werking van de zonnepaneelinstallatie en de SolarEdge omvormer helder uit te leggen. Meteen na dat gesprek wist ik het: EcoFusion zou mijn nieuwe zonnepaneleninstallatie plaatsen.”

- Familie Van Woerkom uit Weelde

 

EcoFusion is je lokale, Kempense expert voor duurzaam bouwen. Wij plaatsen de juiste installatie bij particulieren en bedrijven: zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen en lucht-lucht warmtepomp airco. Alles voor jouw duurzame toekomst!

 

Ik wil graag meer advies om duurzaam te bouwen

Wil je meer weten over de allround aanpak van EcoFusion?
Neem dan snel contact met ons op! Onze duurzame specialisten nemen je mee op groene missie!

Contacteer ons

Ontdek onze certificaten die een erkenning zijn voor de kwaliteit die wij leveren.

Onze certificaten
Referenties

Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

Bekijk alle referenties

Zeer snelle service. Proper en nette werking. Heel snelle hulp bij vragen. Zeker een aanrader.
E Van endert
Bekijk alle referenties
Realisaties

Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken? Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

Bekijk alle realisaties