De gouden tips voor duurzaam bouwen

   

  Een nieuwbouw op de planning, mooi zo. Dan heb je heel wat keuzes te maken, dat is spannend en dynamisch. Aandachtspunt de dag van vandaag is zo duurzaam mogelijk en energiezuinig te bouwen met integratie van slimme energieoplossingen. Met deze tips spring je alvast een heel eind.

   

  Check onze slimme oplossingen

  Starten met duurzaam bouwen

   

  Duurzaam bouwen is synoniem voor quasi energieneutraal bouwen. En dan komt degelijk advies van je bouwpartners voor je duurzame bouwplannen goed van pas. Enkele adviezen die zij je zullen geven zijn:

   

  • Bouw met het oog op de toekomst, zodat je duurzaam huis aanpasbaar is.
  • Gebruik duurzame energie.
  • Plaats een energiezuinige verwarmingsinstallatie.
  • Bespaar op water en hergebruik regenwater.
  • Gebruik kwaliteitsmaterialen en waak over de goede uitvoering.
  • Isoleer en zorg ervoor dat je energieneutraal huis luchtdicht afgesloten is en gecontroleerd geventileerd kan worden.

  Duurzaam bouwen met het oog op een gunstig E-peil

   

  Ook de overheid legt regels op om duurzaam te bouwen. Zo moet je naar een zo gunstig mogelijk energiepeil of E-peil toewerken. Dat is een score die aangeeft hoe energiezuinig je nieuwbouw is. Het behalen van het E-peil is een van de EPB-eisen (energieprestatieregelgeving) voor een nieuw, duurzaam huis. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger je woning. Sinds 2021 is dat E30 en het is een EPB-verslaggever die alles in kaart brengt om de berekening te kunnen doen.

   

  Als je een zeer energiezuinige nieuwe woning bouwt (met een lager E-peil dan de norm), kan je in aanmerking komen voor de vermindering van de onroerende voorheffing van 50% (of zelfs 100%).

  “De installatie van de thuisbatterijen is de meest recente realisatie van EcoFusion bij me thuis. Mijn goede ervaringen met deze specialist voor duurzaam bouwen dateren van 2017. Toen vroeg ik enkele offertes op voor de installatie van zonnepanelen en een zonneboiler. Ik kreeg 4 aanbiedingen van installateurs binnen, waaronder die van EcoFusion. Bij de eerste 3 bedrijven voelde ik het niet. EcoFusion scoorde wel. Zij slaagden erin om de werking van de zonnepaneelinstallatie en de SolarEdge omvormer helder uit te leggen. Meteen na dat gesprek wist ik het: EcoFusion zou mijn nieuwe zonnepaneleninstallatie plaatsen.”

  - Familie Van Woerkom uit Weelde

   

  EcoFusion is je lokale, Kempense expert voor duurzaam bouwen. Wij plaatsen de juiste installatie bij particulieren en bedrijven: zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen en lucht-lucht warmtepomp airco. Alles voor jouw duurzame toekomst!

   

  Ik wil graag meer advies om duurzaam te bouwen

  Referenties

  Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

  Bekijk alle referenties

  Wou een huisbatterij plaatsen. Ecofusion gecontracteerd. Verkopen laurens langskomen. Goeie en duidelijke uitleg gekregen. Prijs was voordeliger dan concurrentie. Plaatsing was zeer professioneel en ...
  B Guzik
  Bekijk alle referenties
  Installaties

  Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken?
  Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

  Bekijk alle installaties