De zonnepanelenomvormer

Zonnepanelen en een omvormer, een onafscheidelijk duo. Je kent het wel: dat kastje dat tegen de muur komt te hangen als je zonnepanelen laat installeren. Een omvormer maakt de zonne-energie gebruiksklaar voor je elektrische toestellen. En je hebt alle baat bij een kwaliteitsvolle omvormer.

 

Graag meer info over omvormers

 

Wat is een zonnepanelenomvormer precies?

 

De omvormer is een noodzakelijk onderdeel bij zonnepanelen. De panelen leveren zonne-energie in de vorm van gelijkstroom, maar deze stroom is niet geschikt om in huis te gebruiken. Daarom maakt de omvormer er wisselstroom van, perfect inzetbaar voor je elektrische apparatuur en verwarming. Zo’n omvormer monitort ook de verschillen in spanning en frequentie in het netwerk en zorgt voor een veilige energieproductie. Overtollige energie geeft de omvormer af aan het elektriciteitsnetwerk.

 

Parallelschakeling & zonnepanelenomvormers

 

De omvorming via de zonnepanelenomvormer dient efficiënt te gebeuren, zodat er zo weinig mogelijk energie verloren gaat. Een parallel geschakeld systeem past perfect in dit plaatje.

Een omvormer en zonnepanelen, een onafscheidelijk duo.

Bij een parallelschakeling zijn alle zonnepanelen afzonderlijk aangesloten op de omvormer. De zonnepanelen worden dan niet aan elkaar gekoppeld en niet door elkaar beïnvloed als er bijvoorbeeld schaduw op een bepaald paneel valt.

 

Enkele andere voordelen:

 

  • Elk paneel heeft zijn eigen vermogen
  • Je kan per paneel opvolgen
  • Panelen worden niet door elkaar beïnvloed, bv. als er schaduw op een bepaald paneel valt
  • Hoger rendement
  • Als er een paneel kapot gaat, heeft dat geen invloed op het geheel
Bij een parallelschakeling zijn alle zonnepanelen afzonderlijk aangesloten op de omvormer.

De SolardEdge zonnepanelenomvormer

 

Bij EcoFusion zijn we fan van topmerken zoals de SolarEdge omvormer, absolute wereldmarktleider. Het bedrijf biedt de innovatiefste en veiligste zonnepanelenomvormers als alternatief voor de traditionele stringomvormer. SolarEdge werkt met een power optimizer of regelaar per zonnepaneel, zodat ieder paneel afzonderlijk wordt geregeld en beveiligd. De optimizers sluiten we aan tussen de bekabeling van de zonnepanelen en alles wordt vervolgens aangesloten op de centrale omvormer van SolarEdge.

 

Naast zonnepanelenomvormers heb je ook zonnecollectoromvormers – deze laatste verwarmen het water met zonne-energie, een onmisbaar onderdeel van een zonneboiler.

Zorgeloos van zonne-energie naar gebruiksklare stroom met de juiste zonnepanelenomvormer

 

De SolarEdge omvormer is ook de beste oplossing voor jouw zonnepanelen. Met 12 jaar garantie op de opvormers, alsook een slimme aansturing voor permanente controle én een toegewijde serviceafdeling in België en Nederland haal je het maximale uit je zonnepanelen, samen met EcoFusion. Wij begrijpen dat je graag goed geadviseerd wordt voor de plaatsing van je zonnepanelen en omvormer. Dat menselijk contact met je leverancier, een sparmomentje… ons energieke team staat altijd voor je klaar.

 

 

Ik wil een afspraak 

Wil je meer weten over de allround aanpak van EcoFusion?
Neem dan snel contact met ons op! Onze duurzame specialisten nemen je mee op groene missie!

Contacteer ons

Ontdek onze certificaten die een erkenning zijn voor de kwaliteit die wij leveren.

Onze certificaten
Referenties

Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

Bekijk alle referenties

Zeer ervaren werkers goed op mekaar afgestemd voor snel, proper en goed werk. En aanbeveling voor iedereen die nog van plan is om zonnepanelen te laten installeren. Ik kan ze in ieder geval ...
D Clemens
Bekijk alle referenties
Realisaties

Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken? Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

Bekijk alle realisaties