omvormer zonnepanelen zonnepanelen omvormer verwarming zonne energie

  De zonnepanelenomvormer

  Zonnepanelen en een omvormer, een onafscheidelijk duo. Je kent het wel: dat kastje dat tegen de muur komt te hangen als je zonnepanelen laat installeren. Een omvormer maakt de zonne-energie gebruiksklaar voor je elektrische toestellen. En je hebt alle baat bij een kwaliteitsvolle omvormer.

   

  Graag meer info over omvormers

   

  Wat is een zonnepanelenomvormer precies?

   

  De omvormer is een noodzakelijk onderdeel bij zonnepanelen. De panelen leveren zonne-energie in de vorm van gelijkstroom, maar deze stroom is niet geschikt om in huis te gebruiken. Daarom maakt de omvormer er wisselstroom van, perfect inzetbaar voor je elektrische apparatuur en verwarming. Zo’n omvormer monitort ook de verschillen in spanning en frequentie in het netwerk en zorgt voor een veilige energieproductie. Overtollige energie geeft de omvormer af aan het elektriciteitsnetwerk.

   

  Parallelschakeling & zonnepanelenomvormers

   

  De omvorming via de zonnepanelenomvormer dient efficiënt te gebeuren, zodat er zo weinig mogelijk energie verloren gaat. Een parallel geschakeld systeem past perfect in dit plaatje.

  Bij een parallelschakeling zijn alle zonnepanelen afzonderlijk aangesloten op de omvormer. De zonnepanelen worden dan niet aan elkaar gekoppeld en niet door elkaar beïnvloed als er bijvoorbeeld schaduw op een bepaald paneel valt.

   

  Enkele andere voordelen:

   

  • Elk paneel heeft zijn eigen vermogen
  • Je kan per paneel opvolgen
  • Panelen worden niet door elkaar beïnvloed, bv. als er schaduw op een bepaald paneel valt
  • Hoger rendement
  • Als er een paneel kapot gaat, heeft dat geen invloed op het geheel

  De SolardEdge omvormer

   

  Bij EcoFusion zijn we fan van de SolarEdge omvormer, absolute wereldmarktleider. Het bedrijf biedt de innovatiefste en veiligste zonnepanelenomvormers als alternatief voor de traditionele stringomvormer. SolarEdge werkt met een power optimizer of regelaar per zonnepaneel, zodat ieder paneel afzonderlijk wordt geregeld en beveiligd. De optimizers sluiten we aan tussen de bekabeling van de zonnepanelen en alles wordt vervolgens aangesloten op de centrale omvormer van SolarEdge.

   

  SolarEdge-omvormers bieden verschillende voordelen, waaronder:

  1. Optimale energieproductie: SolarEdge-omvormers zijn ontworpen om de prestaties van zonnepanelen te optimaliseren, zelfs onder variabele omstandigheden zoals schaduw of vervuiling. Dit betekent dat je meer energie kunt opwekken en jouw investering sneller kunt terugverdienen.
  2. Monitoring en beheer: Met SolarEdge kan je jouw zonne-energiesysteem eenvoudig monitoren en beheren via een gebruiksvriendelijke app. Je kan real-time gegevens bekijken en wij kunnen eventuele problemen snel opmerken en oplossen.
  3. Veiligheid: SolarEdge-omvormers hebben geavanceerde beveiligingsfuncties om ervoor te zorgen dat jouw systeem veilig en betrouwbaar blijft werken.
  4. Garantie: SolarEdge biedt solide garanties op hun omvormers, wat gemoedsrust geeft aan onze klanten.

  Zorgeloos van zonne-energie naar gebruiksklare stroom met de juiste zonnepanelenomvormer

   

  De SolarEdge omvormer is ook de beste oplossing voor jouw zonnepanelen. Met 12 jaar garantie op de opvormers, alsook een slimme aansturing voor permanente controle én een toegewijde serviceafdeling in België en Nederland haal je het maximale uit je zonnepanelen, samen met EcoFusion. Wij begrijpen dat je graag goed geadviseerd wordt voor de plaatsing van je zonnepanelen en omvormer. Dat menselijk contact met je leverancier, een sparmomentje… ons energieke team staat altijd voor je klaar.

   

   

  Ik wil een afspraak 

  Referenties

  Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

  Bekijk alle referenties
  omvormer zonnepanelen zonnepanelen omvormer verwarming zonne energieomvormer zonnepanelen zonnepanelen omvormer verwarming zonne energie

  Een professionele intake, concrete afspraken die perfect werden nagevolgd, een vlekkeloze installatie en keuring nadien. Kortom, van bij het begin een prima gevoel van "dit komt goed!". Dank u wel ...
  omvormer zonnepanelen zonnepanelen omvormer verwarming zonne energieomvormer zonnepanelen zonnepanelen omvormer verwarming zonne energie
  a deboeure
  Bekijk alle referenties
  Installaties

  Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken?
  Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

  Bekijk alle installaties