Niet gevonden wat je zoekt?

  Stel dan hier je vraag
  Hoeveel verbruikt een gemiddeld gezin?

  Het gemiddeld verbruik van een gezin schommelt tussen 3500 kWh en 4500 kWh. 

  Ik heb zonnepanelen en een digitale meter. Wat als ik geen terugleveringscontract afsluit?

  Bij het niet afsluiten van een terugleveringscontract gaat de elektriciteit op het net gezet worden zonder dat u een vergoeding in de plaats krijgt. 

  Moet ik mijn panelen reinigen?
  Door de coatinglaag op de panelen gaat het meeste vuil verwijderd worden door de regenval. Je hoeft de panelen dus niet te reinigen. Wil je ze toch reinigen? Gebruik dan regenwater en geen zeep zodat je de coatinglaag niet beschadigt.
  Waarom haal ik nog stroom van het?

  Je verbruikt enkel stroom van de zonnepanelen wanneer de panelen energie opwekken gedurende de dag. Wanneer het nacht wordt wekken je energie geen energie meer op en zal je dus energie van het net afhalen. Het kan ook zijn dat je installatie niet je volledige verbruik gedurende de dag dekt en je daardoor bijkomstig doorheen de dag energie van het net haalt. 

  Met een batterijsysteem los je het dag-nacht probleem op; het probleem dat je de energie die je overdag opwekt niet ‘s avonds of ‘s nachts kunt gebruiken, maar niet het zomer - winter probleem. De capaciteit van een thuisbatterij is vandaag niet groot genoeg om tot de winter de opgeslagen energie op te slaan. Je kunt vandaag al 70 tot 80% van de opgewekte energie rechtstreeks gebruiken met een thuisbatterij, maar voor de overige 20 tot 30% heb je het elektriciteitsnet wel nog nodig. 

   

  Wat betekent kW, kWp en kWh?

  ●      kW staat voor kilo Watt. Deze eenheid wordt gebruikt om het omvormervermogen voor te stellen.

  ●      kWp staat voor kilo Watt piek. Hiermee wordt het vermogen van een paneel voorgesteld. Het Wattpiek vermogen van een paneel geeft het vermogen weer in standaard testcondities, ook wel STC genoemd. Dit wil zeggen: een instraling van 1000 W/m2, een celtemperatuur van 25 °C en een AM van 1,5. 

  ●      kWh staat voor kilowattuur, ook wel gekend als de eenheid van energie. 1 kWh komt overeen met 1 uur geleverd of verbruikt vermogen van 1000 Watt. 

  Stel je vraag
  Over welk product gaat je vraag?*
  Over welk onderdeel gaat je vraag?*
  Versturen
  Referenties

  Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

  Bekijk alle referenties

  Zeven gesprekken om zonnepanelen te plaatsen. Gelukkig was EcoFusion de eerste en tevens ook de laatste. Hadden direct een goed gevoel bij Jan. Alles netjes uitgelegd en de prijs viel heel goed mee ...
  A STESSENS
  Bekijk alle referenties
  Installaties

  Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken?
  Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

  Bekijk alle installaties