Niet gevonden wat je zoekt?

  Stel dan hier je vraag
  De netbeheerder (Fluvius) contacteerde mij en vroeg om de zonnepanelen af te koppelen van het net door werken in de straat, hoe doe ik dit?

  Bij elektriciteitswerken in de straat is het aan te raden je PV installatie af te koppelen van het net. Dit doe je door:

   

  1. De omvormer afzetten. Dit doe je door middel van de schakelaar onderaan de omvormer op ‘0’ of ‘OFF’ te zetten. En vervolgens 5 minuten te wachten.

  2. De zekering gemarkeerd met PV in de zekeringkast uit te zetten.

   

  Zodra de werken in de straat ten einde zijn, dien je het proces omgekeerd te herhalen, en zal de omvormer terug opstarten bij voldoende daglicht.

  Hoe werkt een PV-installatie?

  Zonnepanelen zetten licht om naar elektriciteit die je meteen kan gebruiken. 

  Een fotovoltaïsche installatie (PV-installatie) bestaat uit zonnepanelen, een montagesysteem om de panelen op het dak te bevestigen, bekabeling en minstens één omvormer die de opgewekte gelijkstroom omzet naar wisselstroom. 

  Na de omzetting in de omvormer kan de opgewekte elektriciteit ter plaatse verbruikt worden door jouw wasmachine, verlichting, warmtepomp, … . Overtollige stroom wordt terug naar het net gestuurd of indien opgeslagen in een thuisbatterij.

  Hoe werkt een SolarEdge omvormer?

  SolarEdge werkt met een optimizer per zonnepaneel. De optimizer is een regelaar, waarmee ieder zonnepaneel afzonderlijk wordt geregeld en beveiligd. De optimizers worden aangesloten tussen de bekabeling van de zonnepanelen. Deze optimizers worden aangesloten op de centrale omvormer van SolarEdge. Deze gaat de gelijkstroom omzetten in wisselstroom. 

  Is een digitale meter verplicht bij het plaatsen van zonnepanelen?

  Nadat je zonnepanelen geïnstalleerd zijn en aangemeld zijn bij Fluvius, wordt er automatisch door Fluvius een gratis digitale meter geplaatst, als je die nog niet hebt.

  Mijn omvormer maakt geluid. Is dit normaal?
  Het is normaal dat jouw omvormer een tikkend geluid maakt bij het in- en uitschakelen. Als het donker is, werkt jouw zonnepaneleninstallatie niet. Er komt geen spanning meer van de zonnepanelen, waarop de omvormer zichzelf uitschakelt. Zodra het licht wordt gaan de zonnepanelen stroom produceren en zal de omvormer weer inschakelen. Vooral bij de opstart kan je de omvormer horen tikken.
  Stel je vraag
  Over welk product gaat je vraag?*
  Over welk onderdeel gaat je vraag?*
  Versturen
  Referenties

  Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

  Bekijk alle referenties

  Wou een huisbatterij plaatsen. Ecofusion gecontracteerd. Verkopen laurens langskomen. Goeie en duidelijke uitleg gekregen. Prijs was voordeliger dan concurrentie. Plaatsing was zeer professioneel en ...
  B Guzik
  Bekijk alle referenties
  Installaties

  Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken?
  Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

  Bekijk alle installaties