Niet gevonden wat je zoekt?

Stel dan hier je vraag
De netbeheerder (Fluvius) contacteerde mij en vroeg om de zonnepanelen af te koppelen van het net door werken in de straat, hoe doe ik dit?

Bij elektriciteitswerken in de straat is het aan te raden je PV installatie af te koppelen van het net. Dit doe je door:

 

1. De omvormer afzetten. Dit doe je door middel van de schakelaar onderaan de omvormer op ‘0’ of ‘OFF’ te zetten. En vervolgens 5 minuten te wachten.

2. De zekering gemarkeerd met PV in de zekeringkast uit te zetten.

 

Zodra de werken in de straat ten einde zijn, dien je het proces omgekeerd te herhalen, en zal de omvormer terug opstarten bij voldoende daglicht.

Hoe werkt een PV-installatie?

Zonnepanelen zetten licht om naar elektriciteit die je meteen kan gebruiken. 

Een fotovoltaïsche installatie (PV-installatie) bestaat uit zonnepanelen, een montagesysteem om de panelen op het dak te bevestigen, bekabeling en minstens één omvormer die de opgewekte gelijkstroom omzet naar wisselstroom. 

Na de omzetting in de omvormer kan de opgewekte elektriciteit ter plaatse verbruikt worden door jouw wasmachine, verlichting, warmtepomp, … . Overtollige stroom wordt terug naar het net gestuurd of indien opgeslagen in een thuisbatterij.

Hoe werkt een SolarEdge omvormer?

SolarEdge werkt met een optimizer per zonnepaneel. De optimizer is een regelaar, waarmee ieder zonnepaneel afzonderlijk wordt geregeld en beveiligd. De optimizers worden aangesloten tussen de bekabeling van de zonnepanelen. Deze optimizers worden aangesloten op de centrale omvormer van SolarEdge. Deze gaat de gelijkstroom omzetten in wisselstroom. 

Is een digitale meter verplicht bij het plaatsen van zonnepanelen?

Nadat je zonnepanelen geïnstalleerd zijn en aangemeld zijn bij Fluvius, wordt er automatisch door Fluvius een gratis digitale meter geplaatst, als je die nog niet hebt.

Mijn omvormer maakt geluid. Is dit normaal?
Het is normaal dat jouw omvormer een tikkend geluid maakt bij het in- en uitschakelen. Als het donker is, werkt jouw zonnepaneleninstallatie niet. Er komt geen spanning meer van de zonnepanelen, waarop de omvormer zichzelf uitschakelt. Zodra het licht wordt gaan de zonnepanelen stroom produceren en zal de omvormer weer inschakelen. Vooral bij de opstart kan je de omvormer horen tikken.
Wat is een omvormer?

Een omvormer gaat de gelijkstroom afkomstig van de zonnepanelen omzetten naar wisselstroom. De omvormer is dus eigenlijk het hart van je installatie.

Werken zonnepanelen ook op bewolkte dagen?

Ja, zonnepanelen wekken ook energie op wanneer er enkel sprake is van diffuus licht en dus ook op bewolkte dagen.

Stel je vraag
Over welk product gaat je vraag?*
Over welk onderdeel gaat je vraag?*
Versturen

Wil je meer weten over de allround aanpak van EcoFusion?
Neem dan snel contact met ons op! Onze duurzame specialisten nemen je mee op groene missie!

Contacteer ons

Ontdek onze certificaten die een erkenning zijn voor de kwaliteit die wij leveren.

Onze certificaten
Referenties

Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

Bekijk alle referenties

Samenwerking verloopt vlot sinds eerste kennismaking met EcoFusion via Jan Van Deuren. We hadden al op de eerste dag een prijsofferte, en datum van uiteindelijke plaatsing van zonnepanelen is ...
P Van Gorp
Bekijk alle referenties
Realisaties

Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken? Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

Bekijk alle realisaties