zonnepanelen energievoorziening energieprijzen energiebron zonne energie

  Zonnepanelen laten renderen met EcoFusion

  Gratis energievoorziening helpt je vooruit. Simpelweg via de zon kan je energie uit je dak halen. Zonnepanelen erop en genieten van fijne consumentenvoordelen. Deskundig advies, een vakkundige installatie en een betrouwbare dienst na verkoop heb je wel nodig. Dat ligt allemaal binnen handbereik met EcoFusion, je duurzame én familiale energiebaken in de Kempen.

   

   

  Krijg een offerte

  Zonnepanelen, niks dan consumentenvoordelen

   

  Van consumentenvoordeel gesproken. Met zonnepanelen als energiebron doe je Moeder Aarde lachen én bespaar je op je energiefactuur. Dankzij die besparing kan je een hoop andere leuke dingen doen. Hoe kan dat nu, denk je dan?

   

  Even concreter maken. Zonne-energie is hét antwoord op de stijgende energieprijzen. Een van de voordelen van zonnepanelen: je wordt voor een stuk zelfvoorzienend. 35% van de opgewekte energie via zonnepanelen gaat naar eigen verbruik. Wat je over hebt en in het net injecteert, kan je vermarkten. Een gemiddelde installatie brengt 5.000 kWh op. Rekening houdend met je eigen verbruik van 35% en een gemiddelde energieprijs van 0,35 euro per kWh, levert dat een mooie besparing op van 612 euro per jaar. Voilà, plan die citytrip maar.

  Andere voordelen van zonnepanelen zijn:

   

  • Met zonnepanelen krijg je een hoger energielabel en is je huis meer waard
  • Zonne-energie is 100% groen, bye bye CO2-uitstoot
  • Zonnepanelen vragen na plaatsing quasi geen onderhoud
  • Overtollige energie uit zonnepanelen kan je opslaan in een batterij om bijvoorbeeld je laadpaal of airco van groene stroom te voorzien

   


   

  Zonnepanelen voor elk dak


  Zowel particulieren als kleine en grote bedrijven hebben baat bij de installatie van zonnepanelen. Je kan ze op quasi elk dak laten plaatsen. Vraag gerust ons advies om zeker te zijn dat je dak in aanmerking komt. Zo’n fotovoltaïsche- of PV-installatie bestaat uit de zonnepanelen zelf, een montagesysteem om de panelen op het dak te plaatsen, bekabeling en minstens één omvormer die de opgewekte gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom. Het montagesysteem is afhankelijk van het daktype waarop de panelen geplaatst zullen worden, maar dat kan je rustig overlaten aan je PV-installateur.

  Jouw dak, jouw energiebron

  Een dak met geïntegreerde zonnepanelen? Dat kan! Ontdek onze samenwerking met Wienerberger Belgium voor innovatieve dakoplossingen met Wevolt. Is je dak toe aan renovatie of ga je bouwen? Dan is het Wevolt systeem iets voor jou! Behoud de esthetiek van jouw dak terwijl je duurzame energie opwekt. Transformeer jouw dak in een bron van schone energie en begin vandaag nog met geld verdienen terwijl de zon schijnt.

   

  Meer informatie over indak zonnepanelen

  Zonnepanelen kopen, dat doe je lokaal bij een gecertificeerd PV-installateur zoals EcoFusion.

  Gecertificeerd SolarEdge Installer Plus Partner


  Wij van EcoFusion zijn een Kempens PV-installatiebedrijf met bewezen staat van dienst op het vlak van zonnepanelen. We gaan altijd voor duurzaamheid en efficiëntie. Daarom werken we uitsluitend met omvormers van SolarEdge. Het mooiste bewijs is de erkenning van SolarEdge, wereldleider in smart energy. Wij zijn best trots op en dankbaar voor onze certificering van SolarEdge Installer Plus Partner. Dat betekent voor jou:

   

  • Professioneel advies over het ontwerp van je PV-systeem en de keuze van de juiste componenten
  • Levering en implementatie van een PV-systeem van hoge kwaliteit
  • Uitstekende klantenservice na installatie
  • Service tijdens de gehele levensduur van het systeem
  • Een probleemloze verwerking van je garantieaanvraag, mocht die ooit nodig zijn

  “Alleen installatiebedrijven met het hoogste niveau van expertise in SolarEdge PV-systemen kunnen lid worden van het SolarEdge Installer Plus programma. Installateurs zoals EcoFusion hebben jarenlang ervaring opgebouwd als het gaat om zonne-energiesystemen, en hebben zich keer op keer in de praktijk bewezen in de installatie en implementatie van SolarEdge producten en oplossingen."                                                                      

  SolarEdge

   

  Je lokale zonnepanelen partner


  Ook voor jouw woning of bedrijf bieden wij de beste oplossing voor zonnepanelen. Bij ons vind je enkel premium merken, producten waarin we 200% geloven – dat zit in ons DNA. Merkleveranciers kennen ons en ze helpen ons verder bij problemen. EcoFusion is jouw garantie op zonnepanelen van topkwaliteit. Op energievoorziening zonder zorgen.

   

   

  Kom eens praten met je lokale zonnepanelen installateur

  F.A.Q.
  Bestaat er een zonnepanelenpremie?

  Sinds 2024 zijn er geen premies meer beschikbaar voor zonnepanelen.

  De netbeheerder (Fluvius) contacteerde mij en vroeg om de zonnepanelen af te koppelen van het net door werken in de straat, hoe doe ik dit?

  Bij elektriciteitswerken in de straat is het aan te raden je PV installatie af te koppelen van het net. Dit doe je door:

   

  1. De omvormer afzetten. Dit doe je door middel van de schakelaar onderaan de omvormer op ‘0’ of ‘OFF’ te zetten. En vervolgens 5 minuten te wachten.

  2. De zekering gemarkeerd met PV in de zekeringkast uit te zetten.

   

  Zodra de werken in de straat ten einde zijn, dien je het proces omgekeerd te herhalen, en zal de omvormer terug opstarten bij voldoende daglicht.

  Heb je een vergunning nodig?

  Je hebt geen stedenbouwkundige vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen, tenzij het uitdrukkelijk verboden is omdat de woning bijvoorbeeld tot beschermd erfgoed behoort.

  Hoe werkt een PV-installatie?

  Zonnepanelen zetten licht om naar elektriciteit die je meteen kan gebruiken. 

  Een fotovoltaïsche installatie (PV-installatie) bestaat uit zonnepanelen, een montagesysteem om de panelen op het dak te bevestigen, bekabeling en minstens één omvormer die de opgewekte gelijkstroom omzet naar wisselstroom. 

  Na de omzetting in de omvormer kan de opgewekte elektriciteit ter plaatse verbruikt worden door jouw wasmachine, verlichting, warmtepomp, … . Overtollige stroom wordt terug naar het net gestuurd of indien opgeslagen in een thuisbatterij.

  Hoe werkt een SolarEdge omvormer?

  SolarEdge werkt met een optimizer per zonnepaneel. De optimizer is een regelaar, waarmee ieder zonnepaneel afzonderlijk wordt geregeld en beveiligd. De optimizers worden aangesloten tussen de bekabeling van de zonnepanelen. Deze optimizers worden aangesloten op de centrale omvormer van SolarEdge. Deze gaat de gelijkstroom omzetten in wisselstroom. 

  Ik heb zonnepanelen en een digitale meter. Wat als ik geen terugleveringscontract afsluit?

  Bij het niet afsluiten van een terugleveringscontract gaat de elektriciteit op het net gezet worden zonder dat u een vergoeding in de plaats krijgt. 

  Is een digitale meter verplicht bij het plaatsen van zonnepanelen?

  Nadat je zonnepanelen geïnstalleerd zijn en aangemeld zijn bij Fluvius, wordt er automatisch door Fluvius een gratis digitale meter geplaatst, als je die nog niet hebt.

  Moet ik mijn panelen reinigen?
  Door de coatinglaag op de panelen gaat het meeste vuil verwijderd worden door de regenval. Je hoeft de panelen dus niet te reinigen. Wil je ze toch reinigen? Gebruik dan regenwater en geen zeep zodat je de coatinglaag niet beschadigt.
  Wat is een omvormer?

  Een omvormer gaat de gelijkstroom afkomstig van de zonnepanelen omzetten naar wisselstroom. De omvormer is dus eigenlijk het hart van je installatie.

  Werken zonnepanelen ook op bewolkte dagen?

  Ja, zonnepanelen wekken ook energie op wanneer er enkel sprake is van diffuus licht en dus ook op bewolkte dagen.

  Referenties

  Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

  Bekijk alle referenties
  zonnepanelen energievoorziening energieprijzen energiebron zonne energiezonnepanelen energievoorziening energieprijzen energiebron zonne energie

  Een professionele intake, concrete afspraken die perfect werden nagevolgd, een vlekkeloze installatie en keuring nadien. Kortom, van bij het begin een prima gevoel van "dit komt goed!". Dank u wel ...
  zonnepanelen energievoorziening energieprijzen energiebron zonne energiezonnepanelen energievoorziening energieprijzen energiebron zonne energie
  a deboeure
  Bekijk alle referenties
  Installaties

  Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken?
  Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

  Bekijk alle installaties