Niet gevonden wat je zoekt?

Stel dan hier je vraag
Heb je een vergunning nodig?

Je hebt geen stedenbouwkundige vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen, tenzij het uitdrukkelijk verboden is omdat de woning bijvoorbeeld tot beschermd erfgoed behoort.

Hoeveel vermogen mag ik plaatsen als particulier?

Op een monofase aansluiting mogen wij maximaal 5000 Watt omvormervermogen aansluiten. Op een driefase net mogen wij maximaal 10 000 Watt omvormervermogen aansluiten. 

Voor hogere vermogens moet er een netstudie aangevraagd worden bij de netbeheerder Fluvius.  

Waar kan ik mijn installatie aangeven?

Dit kan je doen op de site van Fluvius. Voordat je jouw PV-installatie kan aanmelden moet je het keuringsverslag in bezit hebben. Klik hier om de installatie aan te melden. 

 

Waarom is een AREI keuring van de PV installatie nodig?

Met de keuring wordt gekeken of de installatie veilig is. Je hebt een positief keuringsverslag nodig om je aangifte bij Fluvius in orde te maken en om de premies aan te vragen.

Waarom moet ik mijn installatie aangeven?

Om het net goed te kunnen beheren, moet Fluvius weten op welke punten energie uit zonnepanelen in het netwerk worden geïnjecteerd. Daarom ben je verplicht je zonnepanelen aan te melden binnen de 30 dagen na de AREI-keuring.

Waarom moet ik mijn thuisbatterij aangeven?
Sinds 1 januari 2017 is elke netgebruiker verplicht om de plaatsing van een thuisbatterij met een capaciteit vanaf 3 kWh te melden aan je distributienetbeheerder. Op die manier kan Fluvius de spanningskwaliteit van het net beschermen en de veiligheid voor technici garanderen.
Stel je vraag
Over welk product gaat je vraag?*
Over welk onderdeel gaat je vraag?*
Versturen

Wil je meer weten over de allround aanpak van EcoFusion?
Neem dan snel contact met ons op! Onze duurzame specialisten nemen je mee op groene missie!

Contacteer ons

Ontdek onze certificaten die een erkenning zijn voor de kwaliteit die wij leveren.

Onze certificaten
Referenties

Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

Bekijk alle referenties

We hebben EcoFusion laten komen omdat zij hele goede reviews hadden en ik moet zeggen, we hebben er geen moment spijt van. De communicatie verloopt zeer vlot, ze staan open voor alle vragen en helpen ...
B Lavrijsen
Bekijk alle referenties
Realisaties

Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken? Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

Bekijk alle realisaties