laadpaal laadpaal thuis laadstation laadpaal installeren elektrische wagen

  Snel & veilig laden met een laadpaal bij je thuis

  Je hebt al een elektrische wagen of je bent van plan er een te kopen. Ok, het is een investering, maar die verdient zichzelf terug. Loert daar nog een andere vraag om de hoek: hoe ga je laden? Met een laadpaal bij je thuis. Dat is snel, veilig en gecontroleerd laden. Groene energieleverancier EcoFusion uit Dessel licht toe.

   

  Vraag in twee stappen je offerte aan

  Laadpaal thuis: snel, veilig en gecontroleerd laden

   

  Een laadpaal thuis, dat is puur gebruiksgemak. In vergelijking met laden via een klassiek stopcontact verloopt het laden via een laadpaal bij je thuis tot 8 keer sneller en ook veiliger omdat de installatie speciaal hiervoor ontwikkeld is. Bij een stopcontact bestaat het gevaar van doorbranding wegens overbelasting. Bijkomend voordeel: gecontroleerd laden. Het laadvermogen van je laadpaal thuis kan je namelijk sturen. Kwestie van een ‘gecontroleerd’ hoger vermogen uit het systeem te halen.

   

   

  Laadpaal thuis: best opladen als de zon schijnt

   

  Dat gecontroleerd laden gaat nog veel belangrijker worden, omwille van het capaciteitstarief begin 2023. Het capaciteitstarief is geen extra tarief maar het verdeelt de netkosten op een andere manier over alle afnemers van elektriciteit. Als je een digitale meter hebt en hoge pieken veroorzaakt, dan moet je daarvoor meer betalen.

   

  Probeer dus best pieken in je verbruik te vermijden. Tip: laad op een lager vermogen gedurende een langere periode. Als je zonnepanelen hebt, laad je je wagen best overdag wanneer je zonnepaneleninstallatie de meeste hoeveelheid energie opwekt. Zo verhoog je je eigen verbruik en eet je zo veel mogelijk van je eigen opgewekte energie zelf op. Heb je nog geen zonnepaneleninstallatie? Dan vermijd je deze pieken in je verbruik door je wagen te laden wanneer je geen andere huishoudtoestellen hebt opstaan, zoals tijdens de nacht. Met geavanceerde technologie kan je dit monitoren.

  Een laadpaal thuis, dat is puur gebruiksgemak.

  Een laadpaal voor thuis is betaalbaar

   

  Nog goed om te weten: er zijn fiscale voordelen verbonden als je overweegt om een laadpaal voor thuis aan te kopen. Als je als particulier de aankoop en plaatsing tussen 1 sept 2021 en 31 aug 2024 laat doen, dan krijg je belastingvermindering op de investering. Het laadstation moet wel intelligent zijn en mag enkel gebruikmaken van groene stroom. Met een thuisbatterij wordt het extra interessant. Die zorgt ervoor dat je quasi ‘gratis’ elektrisch kan rijden als je de zonne-energie zelf opwekt en daarmee je elektrische auto oplaadt.

   

  Ook voor bedrijven zijn er financiële voordelen verbonden aan het plaatsen van een laadpaal, wat maakt dat een laadpaal thuis of op een bedrijventerrein haalbaar en betaalbaar is.

   

   

  Lokale partner voor je laadpaal thuis

   

  Je kan altijd op een EcoFusion expert rekenen voor eerlijk advies. Samen bekijken we welke laadpaal bij jouw thuissituatie past en wat de prijs is. Het laadstation kan zowel binnen als buiten hangen of staan. Feit is dat onze laadpaalsystemen het voor jou supergemakkelijk maken. Kabel nemen en laden maar, met of zonder laadkaart. Dus zeker doen: vraag raad aan EcoFusion, je duurzame baken in de Kempen.

   

  Neem contact met ons op!

  Referenties

  Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

  Bekijk alle referenties
  laadpaal laadpaal thuis laadstation laadpaal installeren elektrische wagenlaadpaal laadpaal thuis laadstation laadpaal installeren elektrische wagen

  De zonnepanelen na een week reeds geïnstalleerd. Installatie is prima verlopen en netjes afgewerkt. Na de middag hadden we reeds productie. De begeleiding is eveneens top. Op de dag van de ...
  laadpaal laadpaal thuis laadstation laadpaal installeren elektrische wagenlaadpaal laadpaal thuis laadstation laadpaal installeren elektrische wagen
  P S'Jongers
  Bekijk alle referenties
  Installaties

  Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken?
  Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

  Bekijk alle installaties