aircosystemen airco warmtepomp warmtepomp airco lucht lucht warmtepomp

  Lucht-Lucht Warmtepompen: duurzaam verwarmen en koelen 

  Een aangenaam binnenklimaat, het hele jaar door? Dat is mogelijk met een lucht-lucht warmtepomp, ook wel bekend als airco. Dit systeem verwarmt jouw woning of bedrijf in de winter en koelt hem in de zomer, met een minimale impact op het milieu.


   

   

  Ik wil een gratis offerte!

  Hoe werkt een lucht-lucht warmtepomp?

   

  Een lucht-lucht warmtepomp maakt je huis warm in de winter door warmte uit de buitenlucht te halen. In de zomer doet het juist het tegenovergestelde door de warmte van binnen naar buiten te brengen, waardoor het binnen koeler wordt.

   

  Dit systeem gebruikt de lucht van buiten om je huis comfortabel te maken, of het nu koud of warm is buiten. Omdat het de warmte slim verplaatst, helpt het energie te besparen en zorgt het het hele jaar door voor een fijn binnenklimaat.

   

  Een airco is een specifieke vorm ervan om lucht binnen te koelen. Een lucht lucht warmtepomp kan dit proces ook omdraaien om te verwarmen.

   

   

  De voordelen van lucht-lucht warmtepompen:


  Bespaar op je energiekosten: Lucht-lucht warmtepompen zijn uiterst efficiënt en kunnen je energiefactuur tot 50% verminderen.


  Duurzaam en ecologisch: Verwarm en koel je woning met hernieuwbare energie uit de buitenlucht.


  Koelen en verwarmen in één: Geniet van een comfortabele temperatuur in je woning, het hele jaar door.


  Verbeterde luchtkwaliteit: Onze lucht-lucht warmtepompen filteren de binnenlucht en verwijderen stof, pollen en allergenen.


  Eenvoudige installatie: De installatie is snel en eenvoudig, zonder grote ingrepen aan je woning.


  Panasonic: innovatief en betrouwbaar 

   

  Bij EcoFusion werken we uitsluitend met lucht-lucht warmtepompen van Panasonic. Dit topmerk staat garant voor Japans vakmanschap, innovatie en betrouwbaarheid.


  De Panasonic warmtepompen zijn uitgerust met de unieke Nanoe™ X technologie. Deze technologie maakt gebruik van nano-sized OH-radicalen om virussen, bacteriën en geuren te neutraliseren. Dit zorgt voor een gezonder en frisser binnenklimaat.

   

  Waarom kiezen voor EcoFusion? 

   

  EcoFusion is dé specialist in lucht-lucht warmtepompen.

  We bieden je:

   

  Een gratis en vrijblijvende offerte op maat van jouw woning.

   Expert advies door onze ervaren installateurs.
  Een professionele installatie met oog voor detail.
  Een uitstekende na-service voor het onderhouden van je warmtepomp.


   Met een warmtepomp airco kan je verwarmen en koelen wanneer je maar wil, terwijl je geniet van zuivere lucht.

   Zonnepanelen en warmtepompen: de ideale combo

    

   Combineer je lucht-lucht warmtepomp met zonnepanelen en je bespaart nog meer op je energiekosten! De energie die je zonnepanelen opwekken, kan je gebruiken om je warmtepomp te laten draaien. Zo word je nog onafhankelijker van fossiele brandstoffen (en energieleveranciers).

    

   EcoFusion is jouw totaalpartner voor zowel lucht-lucht warmtepompen als zonnepanelen. We adviseren je graag over de beste oplossing voor jouw woning of bedrijf.

   Vraag vandaag je gratis offerte aan!

    

   Ben je klaar om je woning of bedrijf te verwarmen en te koelen op een duurzame en comfortabele manier? Contacteer EcoFusion vandaag nog voor een gratis en vrijblijvende offerte!

    

    

   Ik wil een gratis offerte!

   F.A.Q.
   Heeft mijn airco warmtepomp onderhoud nodig?

   Wij adviseren om minstens 1 keer per jaar een onderhoud te laten uitvoeren. Het reinigen van de filters komt het rendement en vooral de gezondheid ten goede. Ook het buitendeel van jouw airco systeem vergt de nodige jaarlijkse aandacht en onderhoud.

   Hoe lang duurt de installatie van een lucht-lucht warmtepomp?

   De installatietijd van een lucht-lucht warmtepomp kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de installatie en de grootte van het systeem. Bij particulieren gaat dit vaak over één dag terwijl we bij zakelijke klanten eerder kijken naar meerdere dagen.

   Hoe lang gaat mijn airco warmtepomp mee?

   De levensduur hang af van het gebruik en het onderhoud. Voor airco warmtepompen die wij aanbieden mag je toch rekenen op 10 - 15 jaar.

   Hoeveel verbruikt een airco warmtepomp?

   Veel hangt af of je de airco warmtepomp gebruikt om te koelen of te verwarmen. Bovendien zullen andere factoren zoals de frequentie van gebruik en de momenten waarop de airco warmtepomp gebruikt wordt, een impact hebben op het verbruik.

    

   Bijvoorbeeld:

   Voor een slaapkamer te koelen rekenen we op een verbruik van ongeveer 150 kWh/jaar. Voor een slaapkamer te verwarmen reken we op 700 kWh/jaar. Voor de leefruimte te koelen zou dit neer komen op 250 kWh/jaar en te verwarmen op 1200 kWh/jaar.*

   *Gebaseerd op Panasonic berekening.

   Is een lucht-lucht warmtepomp geschikt voor mijn woning?

   De geschiktheid van een lucht-lucht warmtepomp voor jouw woning hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van de woning, de isolatie en persoonlijke voorkeuren voor verwarming en koeling.

   Kan een airco warmtepomp ook verwarmen?

   Ja, onze Panasonic airco’s kunnen zowel koelen als verwarmen.

   Kan ik een aan de wandmodel én een vloermodel koppelen op dezelfde buitenunit?

   Bij het betere merk waarvoor Panasonic bekend staat, kan dit.

   Kan ik nu al een multi split systeem zetten en hier later nog een binnenunit op aankoppelen?

   Ja, maar… Let op! Dit is niet zomaar ‘plug & play’. Als je later een binnenunit wil bij koppelen op deze buitenunit moet er op het bestaande systeem een ‘pump down’ gedaan worden. Hierbij wordt het koelmiddel van het systeem afgelaten en opgevangen en pas daarna kan de nieuwe binnenunit aangesloten worden. Dit houdt dan ook weer in dat de ganse koeltechnische opstart opnieuw uitgevoerd dient te worden.

   Kan ik ook terecht bij jullie voor een airco warmtepomp zonder buitenunit?
   Wij plaatsen geen airco’s zonder buitenunit omwille van hun te kleine vermogens waardoor ze niet geschikt zijn voor grotere ruimtes, het storende geluid van de ingebouwde compressor én ze kunnen enkel tegen buitenmuren geplaatst worden. Dit geeft dus te weinig comfort en mogelijkheden.
   Maakt een airco warmtepomp veel geluid?
   aircosystemen airco warmtepomp warmtepomp airco lucht lucht warmtepomp

   De binnenunit van de airco warmtepomp is fluisterstil. D.w.z. dat ze 19 dB produceren. De buitenunit varieert afhankelijk van de grootte van 48 - 54 dB. Als je weet dat het gemiddelde omgevingsgeluid ongeveer 40 dB bedraagt is dit zeer stil. Zeker als je weet dat 10 dB maar net hoorbaar is voor de mens.

   Referenties

   Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

   Bekijk alle referenties
   aircosystemen airco warmtepomp warmtepomp airco lucht lucht warmtepompaircosystemen airco warmtepomp warmtepomp airco lucht lucht warmtepomp

   Een professionele intake, concrete afspraken die perfect werden nagevolgd, een vlekkeloze installatie en keuring nadien. Kortom, van bij het begin een prima gevoel van "dit komt goed!". Dank u wel ...
   aircosystemen airco warmtepomp warmtepomp airco lucht lucht warmtepompaircosystemen airco warmtepomp warmtepomp airco lucht lucht warmtepomp
   a deboeure
   Bekijk alle referenties
   Installaties

   Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken?
   Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

   Bekijk alle installaties