aircosystemen airco warmtepomp warmtepomp airco lucht lucht warmtepomp

  Warmtepomp airco – da’s verwarmen & koelen

  Een aangenaam binnenklimaat, dat wil je. En met een warmtepomp airco krijg je dat ook. Ook wel bekend als aircosysteem met een lucht-lucht warmtepomp. Daarmee kan je verwarmen en koelen wanneer je maar wil, terwijl je geniet van zuivere lucht. Airco van Panasonic is binnen dit segment de absolute top. Even inzoomen op wat zo’n aircosysteem voor jou in petto heeft.

   

  Contacteer ons voor airco advies

  De positieve impact van een warmtepomp airco op je binnenklimaat

   

  De juiste temperatuur en zuivere lucht zijn vandaag best een dingetje. We hebben het snel te warm, te koud of te benauwd. Op zoek naar de balans tussen verwarmen en koelen… een warmtepomp airco doet dat in jouw plaats. Een airco is eigenlijk de simpelste vorm van een lucht-lucht warmtepomp. In het voor- en het najaar is het perfect als bijverwarming en in de zomer kan je het huis heerlijk verkoelen. Aangezien de warmte uit de ‘gratis’ buitenlucht wordt gehaald, is deze warmtepomp airco zeer aantrekkelijk qua energieverbruik.

   

  Zo werkt een warmtepomp airco


  • Koelen en verwarmen op ecologische wijze
  • Lucht drogen
  • Lucht filteren en zuiveren
  Een aangenaam binnenklimaat, met warmtepomp airco krijg je dat.
  Het resultaat dankzij airco met warmtepomp: een aangenaam binnenklimaat. De bestaande lucht wordt geconditioneerd. Je krijgt een ideale luchtvochtigheid en zuivere gefilterde lucht in elk seizoen. Heerlijk ademvrij is dat.
  Met een warmtepomp airco kan je verwarmen en koelen wanneer je maar wil, terwijl je geniet van zuivere lucht.

  Van zonnepaneel naar warmtepomp airco

   

  Een warmtepomp airco en energiezuinig koelen of verwarmen, dat gaat echt wel samen. Zeker als je een zonnepaneelinstallatie hebt, al dan niet met een thuisbatterij. De opgewekte zonne-energie kan je namelijk ook mee gaan verbruiken bij het aansturen van de warmtepomp airco. Wil je graag airco en overweeg je ook om zonnepanelen te leggen? Dan is het fijn om één betrouwbare partner te hebben voor zowel je warmtepomp aircosysteem als je zonnepaneelinstallatie.

   

  Panasonic & EcoFusion, sterk in warmtepomp airco

   

  Warmtepomp airco’s zijn er in diverse maten en soorten. Je goed laten adviseren is de boodschap, zodat de warmtepomp airco op jouw situatie is afgestemd.

  Bij EcoFusion kiezen we er bewust voor om te werken met sterke merken. Panasonic staat voor Japans vakmanschap en innovatie. Voor effectiviteit en betrouwbaarheid op lange termijn. Met Panasonic biedt EcoFusion 100% slimme en milieuvriendelijke oplossingen om zo een gezonde, duurzame levensstijl te garanderen. Het bewijs hiervan is de innovatieve Nanoe™ X technologie voor een remmend effect op virussen.

   

  Een warmtepomp airco voor je woning of je zaak? EcoFusion plaatst al vele jaren aircosystemen bij particulieren en B2B. Met veel expertise, zonder gedoe. Dat prettig samenwerken creëert vertrouwen. Voor de installatietijd moet je het trouwens niet laten. Een warmtepomp airco installeren verloopt vlot. En daarna is het jaren genieten van een optimale temperatuur en zuivere lucht. 

   

  Vraag een offerte aan

  F.A.Q.
  Heeft mijn airco warmtepomp onderhoud nodig?

  Wij adviseren om minstens 1 keer per jaar een onderhoud te laten uitvoeren. Het reinigen van de filters komt het rendement en vooral de gezondheid ten goede. Ook het buitendeel van jouw airco systeem vergt de nodige jaarlijkse aandacht en onderhoud.

  Hoe lang gaat mijn airco warmtepomp mee?

  De levensduur hang af van het gebruik en het onderhoud. Voor airco warmtepompen die wij aanbieden mag je toch rekenen op 10 - 15 jaar.

  Hoeveel verbruikt een airco warmtepomp?

  Veel hangt af of je de airco warmtepomp gebruikt om te koelen of te verwarmen. Bovendien zullen andere factoren zoals de frequentie van gebruik en de momenten waarop de airco warmtepomp gebruikt wordt, een impact hebben op het verbruik. Voor een slaapkamer bijvoorbeeld rekenen we op een verbruik van ongeveer 0,75 kwh.

  Kan een airco warmtepomp ook verwarmen?

  Ja, onze Panasonic airco’s kunnen zowel koelen als verwarmen.

  Kan ik een aan de wandmodel én een vloermodel koppelen op dezelfde buitenunit?

  Bij het betere merk waarvoor Panasonic bekend staat, kan dit.

  Kan ik nu al een multi split systeem zetten en hier later nog een binnenunit op aankoppelen?

  Ja, maar… Let op! Dit is niet zomaar ‘plug & play’. Als je later een binnenunit wil bij koppelen op deze buitenunit moet er op het bestaande systeem een ‘pump down’ gedaan worden. Hierbij wordt het koelmiddel van het systeem afgelaten en opgevangen en pas daarna kan de nieuwe binnenunit aangesloten worden. Dit houdt dan ook weer in dat de ganse koeltechnische opstart opnieuw uitgevoerd dient te worden.

  Kan ik ook terecht bij jullie voor een airco warmtepomp zonder buitenunit?
  Wij plaatsen geen airco’s zonder buitenunit omwille van hun te kleine vermogens waardoor ze niet geschikt zijn voor grotere ruimtes, het storende geluid van de ingebouwde compressor én ze kunnen enkel tegen buitenmuren geplaatst worden. Dit geeft dus te weinig comfort en mogelijkheden.
  Maakt een airco warmtepomp veel geluid?
  aircosystemen airco warmtepomp warmtepomp airco lucht lucht warmtepomp

  De binnenunit van de airco warmtepomp is fluisterstil. D.w.z. dat ze 19 dB produceren. De buitenunit varieert afhankelijk van de grootte van 48 - 54 dB. Als je weet dat het gemiddelde omgevingsgeluid ongeveer 40 dB bedraagt is dit zeer stil. Zeker als je weet dat 10 dB maar net hoorbaar is voor de mens.

  Ontvochtigt een airco warmtepomp ook de binnenlucht?

  Ja, zodra de airco begint te koelen gaat warme en vochtige lucht doorheen het binnendeel circuleren en zal het vocht condenseren. Dit wordt opgevangen in een lek- of waterbak en wordt afgevoerd naar buiten. Vaak kan het condensvocht 'natuurlijk' wegvloeien naar buiten. Soms (afhankelijk van verschillende factoren zoals de plaats van binnenunit...) moet hiervoor een condenspomp geplaatst worden.

  Wat is een single split en wat is een multi split airco?

  Een single split airco is een 1 op 1 systeem: 1 buitenunit met 1 binnenunit. Een multi split airco is een systeem waarbij je op 1 buitenunit meerdere buitenunits (tot 5) kan aansluiten.

  Referenties

  Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

  Bekijk alle referenties
  aircosystemen airco warmtepomp warmtepomp airco lucht lucht warmtepompaircosystemen airco warmtepomp warmtepomp airco lucht lucht warmtepomp

  Voor mij maar één adres voor je duurzame energie investeringen, ECOFUSION ... !!! Zelf heb ik zonnepanelen en een thuisbatterij laten installeren. Naast de mooie besparingen op mijn energiefactuur ...
  aircosystemen airco warmtepomp warmtepomp airco lucht lucht warmtepompaircosystemen airco warmtepomp warmtepomp airco lucht lucht warmtepomp
  D Dirkx
  Bekijk alle referenties
  Installaties

  Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken?
  Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

  Bekijk alle installaties