Niet gevonden wat je zoekt?

  Stel dan hier je vraag
  Kan ik nu al een multi split systeem zetten en hier later nog een binnenunit op aankoppelen?

  Ja, maar… Let op! Dit is niet zomaar ‘plug & play’. Als je later een binnenunit wil bij koppelen op deze buitenunit moet er op het bestaande systeem een ‘pump down’ gedaan worden. Hierbij wordt het koelmiddel van het systeem afgelaten en opgevangen en pas daarna kan de nieuwe binnenunit aangesloten worden. Dit houdt dan ook weer in dat de ganse koeltechnische opstart opnieuw uitgevoerd dient te worden.

  Kan ik ook terecht bij jullie voor een airco warmtepomp zonder buitenunit?
  Wij plaatsen geen airco’s zonder buitenunit omwille van hun te kleine vermogens waardoor ze niet geschikt zijn voor grotere ruimtes, het storende geluid van de ingebouwde compressor én ze kunnen enkel tegen buitenmuren geplaatst worden. Dit geeft dus te weinig comfort en mogelijkheden.
  Kan ik op gas besparen met een lucht-lucht warmtepomp?
  Dat kan! Een lucht-lucht warmtepomp kan je ook gebruiken om te (bij)verwarmen. De lucht-lucht warmtepompen waarmee we werken hebben een SCOP van 4,2 - 4,8. Dit wil zeggen dat ze 4,2 - 4,8 keer zuiniger zijn dan verwarmen met gas.
   Maakt een airco warmtepomp veel geluid?

   De binnenunit van de airco warmtepomp is fluisterstil. D.w.z. dat ze 19 dB produceren. De buitenunit varieert afhankelijk van de grootte van 48 - 54 dB. Als je weet dat het gemiddelde omgevingsgeluid ongeveer 40 dB bedraagt is dit zeer stil. Zeker als je weet dat 10 dB maar net hoorbaar is voor de mens.

   Ontvochtigt een airco warmtepomp ook de binnenlucht?

   Ja, zodra de airco begint te koelen gaat warme en vochtige lucht doorheen het binnendeel circuleren en zal het vocht condenseren. Dit wordt opgevangen in een lek- of waterbak en wordt afgevoerd naar buiten. Vaak kan het condensvocht 'natuurlijk' wegvloeien naar buiten. Soms (afhankelijk van verschillende factoren zoals de plaats van binnenunit...) moet hiervoor een condenspomp geplaatst worden.

   Stel je vraag
   Over welk product gaat je vraag?*
   Over welk onderdeel gaat je vraag?*
   Versturen
   Referenties

   Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

   Bekijk alle referenties

   Voor mij maar één adres voor je duurzame energie investeringen, ECOFUSION ... !!! Zelf heb ik zonnepanelen en een thuisbatterij laten installeren. Naast de mooie besparingen op mijn energiefactuur ...
   D Dirkx
   Bekijk alle referenties
   Installaties

   Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken?
   Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

   Bekijk alle installaties