Niet gevonden wat je zoekt?

Stel dan hier je vraag
Waar vind je het EAN nummer (voor aanmelding bij Fluvius)?
Het EAN nummer vind je terug op jouw elektriciteitsfactuur.
Wat is het RESCert nummer van EcoFusion?
710
Welk is het btw nummer van EcoFusion?

BE 0820.107.185 

Wie belt voor een keuringsafspraak?
EcoFusion vraagt de keuring voor jou aan. De keuringsmaatschappij belt of mailt jou vervolgens om een keuringsdatum af te spreken.  
Wie bezorgt het ééndraadschema aan de keuringsmaatschappij?
Dit doet EcoFusion voor jou.
Heeft mijn airco warmtepomp onderhoud nodig?

Wij adviseren om minstens 1 keer per jaar een onderhoud te laten uitvoeren. Het reinigen van de filters komt het rendement en vooral de gezondheid ten goede. Ook het buitendeel van jouw airco systeem vergt de nodige jaarlijkse aandacht en onderhoud.

Hoe lang gaat mijn airco warmtepomp mee?

De levensduur hang af van het gebruik en het onderhoud. Voor airco warmtepompen die wij aanbieden mag je toch rekenen op 10 - 15 jaar.

Hoeveel verbruikt een airco warmtepomp?

Veel hangt af of je de airco warmtepomp gebruikt om te koelen of te verwarmen. Bovendien zullen andere factoren zoals de frequentie van gebruik en de momenten waarop de airco warmtepomp gebruikt wordt, een impact hebben op het verbruik. Voor een slaapkamer bijvoorbeeld rekenen we op een verbruik van ongeveer 0,75 kwh.

Kan een airco warmtepomp ook verwarmen?

Ja, onze Panasonic airco’s kunnen zowel koelen als verwarmen.

Kan ik een aan de wandmodel én een vloermodel koppelen op dezelfde buitenunit?

Bij het betere merk waarvoor Panasonic bekend staat, kan dit.

Kan ik nu al een multi split systeem zetten en hier later nog een binnenunit op aankoppelen?

Ja, maar… Let op! Dit is niet zomaar ‘plug & play’. Als je later een binnenunit wil bij koppelen op deze buitenunit moet er op het bestaande systeem een ‘pump down’ gedaan worden. Hierbij wordt het koelmiddel van het systeem afgelaten en opgevangen en pas daarna kan de nieuwe binnenunit aangesloten worden. Dit houdt dan ook weer in dat de ganse koeltechnische opstart opnieuw uitgevoerd dient te worden.

Kan ik ook terecht bij jullie voor een airco warmtepomp zonder buitenunit?
Wij plaatsen geen airco’s zonder buitenunit omwille van hun te kleine vermogens waardoor ze niet geschikt zijn voor grotere ruimtes, het storende geluid van de ingebouwde compressor én ze kunnen enkel tegen buitenmuren geplaatst worden. Dit geeft dus te weinig comfort en mogelijkheden.
Kan ik op gas besparen met een lucht-lucht warmtepomp?
Dat kan! Een lucht-lucht warmtepomp kan je ook gebruiken om te (bij)verwarmen. De lucht-lucht warmtepompen waarmee we werken hebben een SCOP van 4,2 - 4,8. Dit wil zeggen dat ze 4,2 - 4,8 keer zuiniger zijn dan verwarmen met gas.
    Maakt een airco warmtepomp veel geluid?

    De binnenunit van de airco warmtepomp is fluisterstil. D.w.z. dat ze 19 dB produceren. De buitenunit varieert afhankelijk van de grootte van 48 - 54 dB. Als je weet dat het gemiddelde omgevingsgeluid ongeveer 40 dB bedraagt is dit zeer stil. Zeker als je weet dat 10 dB maar net hoorbaar is voor de mens.

    Ontvochtigt een airco warmtepomp ook de binnenlucht?

    Ja, zodra de airco begint te koelen gaat warme en vochtige lucht doorheen het binnendeel circuleren en zal het vocht condenseren. Dit wordt opgevangen in een lek- of waterbak en wordt afgevoerd naar buiten. Vaak kan het condensvocht 'natuurlijk' wegvloeien naar buiten. Soms (afhankelijk van verschillende factoren zoals de plaats van binnenunit...) moet hiervoor een condenspomp geplaatst worden.

    Waarom duurt het langer bij de opstart van de airco alvorens hij begint te verwarmen ipv koelen
    Als we gaan koelen is het verschil tussen buitentemperatuur en de gewenste binnentemperatuur minder groot dan wanneer we willen verwarmen: stel dat het buiten 30 C° is en ik wil binnen een temperatuur van 24 C°, moeten we maar een verschil van 6 C° overbruggen. Als het buiten 5 C° is en we willen binnen een temperatuur van 22 C° bekomen, moeten we een verschil van 17 C° overbruggen. Uiteraard zal het dan langer duren alvorens we de gewenste temperatuur bereikt hebben.
    Waarom stopt mijn airco in de winter af en toe met verwarmen?
    Met een airco warmtepomp kan je uw woning in de winter verwarmen tot buitentemperaturen van -15°C. Omdat de buitentemperatuur in de winter zeer laag kan zijn en de vochtigheid hoog, ontstaat er ijsvorming op de buitenunit: de buitenunit gaat hierbij invriezen. Uiteraard zal de airco binnen dan minder warmte afgeven. Uw airco zal na enige tijd de automatische ontdooiing activeren waarbij de verwarmingsfunctie van de airco toch al gauw een 10-tal minuten uitgeschakeld wordt. Na dit hele ontdooiingsproces zal de verwarmingsfunctie automatisch hervatten. Dit fenomeen noemen we de vorstbeveiliging van de airco warmtepomp.
    Wat is een single split en wat is een multi split airco?

    Een single split airco is een 1 op 1 systeem: 1 buitenunit met 1 binnenunit. Een multi split airco is een systeem waarbij je op 1 buitenunit meerdere buitenunits (tot 5) kan aansluiten.

    Word ik verkouden bij het gebruik van een airco warmtepomp?

    Als je een airco warmtepomp juist gebruikt en op regelmatige basis laat onderhouden, word je niet ziek. Als de filters niet regelmatig gereinigd worden zullen bacteriën vrij in de lucht circuleren. Een correcte plaatsing is van groot belang om een optimale luchtcirculatie te bekomen waarbij je het beste zorgt dat de lucht niet in je gezicht blaast. Je houdt het verschil tussen binnen- en buitentemperatuur het beste niet groter dan 5°C tot 6°C. Een beetje koelen verbetert het leef- en werkklimaat al behoorlijk.

    Wordt de lucht gezuiverd bij het gebruik van een airco warmtepomp?

    Inderdaad: de filters in de binnenunit zullen de lucht die circuleert filteren.

    Stel je vraag
    Over welk product gaat je vraag?*
    Over welk onderdeel gaat je vraag?*
    Versturen

    Wil je meer weten over de allround aanpak van EcoFusion?
    Neem dan snel contact met ons op! Onze duurzame specialisten nemen je mee op groene missie!

    Contacteer ons

    Ontdek onze certificaten die een erkenning zijn voor de kwaliteit die wij leveren.

    Onze certificaten
    Referenties

    Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

    Bekijk alle referenties

    Samenwerking verloopt vlot sinds eerste kennismaking met EcoFusion via Jan Van Deuren. We hadden al op de eerste dag een prijsofferte, en datum van uiteindelijke plaatsing van zonnepanelen is ...
    P Van Gorp
    Bekijk alle referenties
    Realisaties

    Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken? Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

    Bekijk alle realisaties