Investeren in een energiezuinige nieuwbouw

  Geweldig dat je gaat bouwen. Zo’n nieuwbouw helemaal naar je hand zetten, er een gezellige thuis of een mooi bedrijfspand van maken… dat wordt een zalige tijd ondanks de vele beslissingen op je pad. Om je nieuwbouw zo rendabel mogelijk te maken, kijk je ook best richting energieneutrale technieken. Hier alvast de nodige inspiratie.

   

  Kies een energiezuinige installatie voor je nieuwbouw

  Hoera, een nieuwbouw

   

  Geweldig dat je de kans hebt om een nieuwbouw te zetten. Doe het duurzaam, voor een gunstig energiepeil of E-peil dat de overheid je oplegt. Dat is de score die aangeeft hoe energiezuinig je nieuwbouw is. Het behalen van het E-peil is een van de EPB-eisen (energieprestatieregelgeving) voor nieuwbouw. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger je woning. Sinds 2021 is de eis E30 en het is een EPB-verslaggever die de berekening doet. Als je een zeer energiezuinige nieuwbouw laat bouwen, kan je in aanmerking komen voor de vermindering van de onroerende voorheffing van 50% of 100%. Om dat lage E-peil te bereiken heb je groene energiebronnen nodig, zoals de zon.

   

  Geweldig dat je de kans hebt om een nieuwbouw te zetten. Doe het duurzaam, voor een gunstig energiepeil of E-peil dat de overheid je oplegt. Dat is de score die aangeeft hoe energiezuinig je nieuwbouw is. Het behalen van het E-peil is een van de EPB-eisen (energieprestatieregelgeving) voor nieuwbouw. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger je woning. Sinds 2021 is de eis E30 en het is een EPB-verslaggever die de berekening doet. Als je een zeer energiezuinige nieuwbouw laat bouwen, kan je in aanmerking komen voor de vermindering van de onroerende voorheffing[KDV1]  van 50% of 100%. Om dat lage E-peil te bereiken heb je groene energiebronnen nodig, zoals de zon. 

  Bij een nieuwbouw horen zonnepanelen

  Om het heel kort te zeggen: eigenlijk kan een nieuwbouw niet meer zonder zonnepanelen. Het is de enige echte manier om greep te krijgen op de stijgende energieprijzen en je energieverbruik  te optimaliseren. Met zonnepanelen haal je simpelweg via de zon energie uit je dak. Je wordt voor een stuk zelfvoorzienend met zonnepanelen op je nieuwbouw. Zo’n 35% van die opgewekte energie gaat naar eigen verbruik. Wat je over hebt, kan je in het net injecteren en vermarkten. Enkele andere voordelen van zonnepanelen:

   

  • Zonne-energie op je nieuwbouw is 100% groen, bye bye CO2-uitstoot
  • Je krijgt een hoger energielabel en een nieuwbouw die meer waard is
  • Zonnepanelen vragen na plaatsing quasi geen onderhoud
  • Overtollige energie uit zonnepanelen kan je opslaan in een thuisbatterij voor later gebruik om bijvoorbeeld een laadpaal of airco te voeden

   

  Expert in slimme energieoplossingen voor nieuwbouw

   

  Je nieuwbouw, een energiezuinig succesverhaal. Voor minder gaan we niet bij EcoFusion. We helpen zowel particulieren als bedrijven om het maximum te halen uit hun energie-installaties. Trouw, toegewijd en met onze ervaren voetjes in de Kempense bodem. We zijn ook graag jouw lokale partner om meer te halen uit duurzame energiebronnen voor je nieuwbouw.

   

   

  Kennismaken?

  Referenties

  Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

  Bekijk alle referenties

  Nog enkele zonnepanelen laten bijplaatsen en ook een laadpaal geïnstalleerd. Alles prima op tijd correct afgewerkt. Klasse installateur!
  C Slegers
  Bekijk alle referenties
  Installaties

  Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken?
  Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

  Bekijk alle installaties