Investeren in een energiezuinige nieuwbouw

  Geweldig dat je gaat bouwen. Zo’n nieuwbouw helemaal naar je hand zetten, er een gezellige thuis of een mooi bedrijfspand van maken… dat wordt een zalige tijd ondanks de vele beslissingen op je pad. Om je nieuwbouw zo rendabel mogelijk te maken, kijk je ook best richting energieneutrale technieken. Hier alvast de nodige inspiratie.

   

  Kies een energiezuinige installatie voor je nieuwbouw

  Hoera, een nieuwbouw

   

  Geweldig dat je de kans hebt om een nieuwbouw te zetten. Doe het duurzaam, voor een gunstig energiepeil of E-peil dat de overheid je oplegt. Dat is de score die aangeeft hoe energiezuinig je nieuwbouw is. Het behalen van het E-peil is een van de EPB-eisen (energieprestatieregelgeving) voor nieuwbouw. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger je woning. Sinds 2021 is de eis E30 en het is een EPB-verslaggever die de berekening doet. Als je een zeer energiezuinige nieuwbouw laat bouwen, kan je in aanmerking komen voor de vermindering van de onroerende voorheffing van 50% of 100%. Om dat lage E-peil te bereiken heb je groene energiebronnen nodig, zoals de zon.

   

  Bij een nieuwbouw horen zonnepanelen

   

  Om het heel kort te zeggen: eigenlijk kan een nieuwbouw niet meer zonder zonnepanelen. Het is de enige echte manier om greep te krijgen op de stijgende energieprijzen en je energieverbruik te optimaliseren. Met zonnepanelen haal je simpelweg via de zon energie uit je dak. Je wordt voor een stuk zelfvoorzienend met zonnepanelen op je nieuwbouw. Zo’n 35% van die opgewekte energie gaat naar eigen verbruik. Wat je over hebt, kan je in het net injecteren en vermarkten. Enkele andere voordelen van zonnepanelen:

  Duurzame energiebronnen voor je nieuwbouw, je vindt ze hier.
  • Zonne-energie op je nieuwbouw is 100% groen, bye bye CO2-uitstoot
  • Je krijgt een hoger energielabel en een nieuwbouw die meer waard is
  • Zonnepanelen vragen na plaatsing quasi geen onderhoud
  • Overtollige energie uit zonnepanelen kan je opslaan in een thuisbatterij voor later gebruik om bijvoorbeeld een laadpaal of airco te voeden
  Om je nieuwbouw zo rendabel mogelijk te maken, kijk je best richting energieneutrale technieken.

  Een laadpaal bij je nieuwbouw

   

  Een laadpaal, nog zo’n slimme oplossing die bij een energiezuinige toekomst en nieuwbouw hoort. Want elektrisch rijden wordt de norm en gewoon laden via een klassiek stopcontact is niet duurzaam. Dankzij een laadpaal kan jouw wagen tot 8 keer sneller laden dan met een normaal stopcontact. Daarnaast krijg je een duidelijke indicatie van het laadproces te zien op de laadpaal. Zowel voor bedrijven als particulieren is een laadpaal bij nieuwbouw interessant. De laadpalen en oplaadtechnologie van EcoFusion zijn een rendabele investering. Belastingvermindering, verhoogde kostenaftrek… check ook zeker de financiële en fiscale voordelen voor je nieuwbouw.

  Expert in slimme energieoplossingen voor nieuwbouw

   

  Je nieuwbouw, een energiezuinig succesverhaal. Voor minder gaan we niet bij EcoFusion. We helpen zowel particulieren als bedrijven om het maximum te halen uit hun energie-installaties. Trouw, toegewijd en met onze ervaren voetjes in de Kempense bodem. We zijn ook graag jouw lokale partner om meer te halen uit duurzame energiebronnen voor je nieuwbouw.

   

   

  Kennismaken?

  Wil je meer weten over de allround aanpak van EcoFusion?
  Neem dan snel contact met ons op! Onze duurzame specialisten nemen je mee op groene missie!

  Contacteer ons

  Ontdek onze certificaten die een erkenning zijn voor de kwaliteit die wij leveren.

  Onze certificaten
  Referenties

  Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

  Bekijk alle referenties

  Heldere communicatie omtrent offerte, plaatsing, keuring. Helemaal tevreden!
  A Voeten
  Bekijk alle referenties
  Realisaties

  Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken? Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

  Bekijk alle realisaties