Niet gevonden wat je zoekt?

    Stel dan hier je vraag
    Kan ik betalen met een bankkaart?

    Via sommige applicaties is het de dag van vandaag mogelijk om een laadbeurt te starten met behulp van je mastercard.

    Kan ik mijn auto opladen aan alle laadpunten?

    Ja en nee. Net zoals alle reguliere stopcontacten, bestaat de mogelijkheid dat laadpalen verschillende contactdozen hebben afhankelijk van het land waar je je bevindt. Ook de oorsprong van jouw elektrische auto bepaalt de oplaadmogelijkheid. Om het iets gemakkelijker te maken, hebben alle autofabrikanten ervoor gezorgd dat het aantal kabels in de omgang tot 2 types is beperkt. Waarvan Type 2 stopcontact/stekker het meest voorkomend is.

    Kan je besparen op jouw verbruik?

    Zeker weten! Je kan opteren om het voertuig ’s nachts op te laden; zo kan je genieten van een lagere stroomkost (deze is verschillend per stroomleverancier). Wanneer je beschikt over zonnepanelen (eventueel in combinatie met een thuisbatterij) kan je zelf stroom gaan opwekken (en opslaan). Zo wordt het opladen van jouw voertuig op lange termijn voordeliger.

    Waar kan ik mijn wagen opladen?

    Thuis:

    In een privé-garage, een privé-oprijlaan of parkeerplaats of bij een toegewezen/gedeelde parkeerplaats (gebruikelijk bij appartementen).

     

    Op het werk:

    Bij de parkeerplaats van jouw kantoorpand of (semi)openbaar.

     

    In het openbaar:

    Langs de straten, langs de snelweg of bij alle publieke parkeerfaciliteiten die je je kan bedenken (zoals winkelcentra, restaurants, hotels, ziekenhuizen, enzovoort).

    Of je toegang hebt tot alle openbare laadpunten hangt af of jouw laadpas is geactiveerd op “roaming”. Met een “roaming laadpas” kan jouw auto laden bij verschillende laadpaal-providers.

    Wat is het verschil tussen een 1-fase - en 3-fase laadstation?

    1-fase – 7,4 kW: Een 1-fase laadstation maakt gebruik van een standaard 230V aansluiting en heeft standaard 16A vermogen. Het maximale laadvermogen is dan 3,7kW. Elke meterkast beschikt over een 1-fase aansluiting. Deze stations zijn ook beschikbaar met 32A vermogen, het maximale laadvermogen is dan 7,4 kW.

     

    3-fase – 22 kW: Een 3-fase laadstation maakt gebruik van drijfkracht en heeft standaard 16A vermogen. Het maximale laadvermogen is dan 11kW. Als je niet over een 3-fase aansluiting beschikt, dan kan je in de meeste gevallen een uitbreiding bij de netbeheerder aanvragen. Voor informatie en de aanvraag van een een uitbreiding van je meterkast neem je best contact op met jouw elektricien of netbeheerder. Laadstations zijn ook beschikbaar met 32 A vermogen, het maximale laadvermogen is dan 22 kW.

    Stel je vraag
    Over welk product gaat je vraag?*
    Over welk onderdeel gaat je vraag?*
    Versturen
    Referenties

    Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

    Bekijk alle referenties

    Een professionele intake, concrete afspraken die perfect werden nagevolgd, een vlekkeloze installatie en keuring nadien. Kortom, van bij het begin een prima gevoel van "dit komt goed!". Dank u wel ...
    a deboeure
    Bekijk alle referenties
    Installaties

    Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken?
    Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

    Bekijk alle installaties