6 zonnepanelen gratis bij aankoop thuisbatterij

  Actie geldig tot 31/05/2024

   

  Vanwege het overweldigende succes van ons recente opendeurweekend hebben we besloten om nog meer mensen te laten profiteren van deze aanbieding en verlengden we de actie tot 31/05/2024!

  Hoe werkt het?

  Bij aankoop van een thuisbatterij uit ons assortiment profiteer je nu niet alleen van de voordelen van energieopslag voor jouw huis, maar ontvang je ook nog eens 6 zonnepanelen helemaal gratis! Dit betekent niet alleen een besparing op jouw energierekening, maar ook directe toegang tot het comfort van een duurzame energiebron die altijd beschikbaar is. Een win-win dus!


  Waarom een thuisbatterij?

  Een thuisbatterij biedt je de mogelijkheid om jouw eigen opgewekte zonne-energie op te slaan en te gebruiken wanneer het jou uitkomt. Op die manier maximaliseer je jouw energie-efficiëntie en verminder je jouw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Kortom:

   


  • Bespaar geld: Door gebruik te maken van zonne-energie en energieopslag kan je jouw energierekening drastisch verlagen.
  • Comfort: Wees minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en geniet van een meer autonome energievoorziening.
  • Duurzaamheid: Met zonnepanelen en een thuisbatterij draag je bij aan een duurzamere toekomst door het verminderen van jouw ecologische voetafdruk.

   

   


  Ik wil graag een offerte met deze actie 

  F.A.Q.
  Bestaat er een batterij premie?

  Momenteel is er geen premie voor de thuisbatterij.
  Hoe kan ik mijn batterij monitoren?

  Via de SolarEdge app kan je jouw batterij opvolgen. Zo kan je zien wanneer je batterij aan het opladen is en wanneer deze ontlaadt en krijg je real-time inzicht in jouw energieverbruik en -productie.

  Hoe lang gaat een thuisbatterij mee?

  Op de Europese markt geven de meeste producenten van thuisbatterijen tien jaar garantie. Studies tonen aan dat de uiterste levensduur van de huidige generatie batterijen twintig jaar bedraagt.

  Ik heb nog groenestroomcertificaten. Kan ik die behouden na de plaatsing van een batterij?

  Als eigenaar van een thuisbatterij behoud je je groenestroomcertificaten.

  Is er verhoogd brandgevaar na de plaatsing van een batterij?

  Tot op heden zijn nog geen incidenten zoals brand of ontploffing door toedoen van thuisbatterijen (waterstof of accu) gerapporteerd. Op het vlak van explosiviteit zijn thuisaccu’s immers al sterk verbeterd. Daarom zal je verzekeringsmaatschappij geen bijkomende premie aanrekenen wanneer je zo’n batterij laat plaatsen. Als er zich toch een incident zou voordoen zal je als verzekerde steeds kunnen rekenen op de tussenkomst van de verzekeringsmaatschappij.

  Kan ik volledig onafhankelijk worden van het stroomnet?

  Wat sommige producenten of verkopers van thuisbatterijen ook durven beweren, volledige onafhankelijkheid van het net blijft voorlopig een utopie. Van oktober tot maart ben je voor je stroom nog steeds aangewezen op het elektriciteitsnet. Maar dat betekent niet dat een thuisbatterij geen zinvolle investering is. We hebben berekend dat de combinatie van zonnepanelen en een thuisbatterij tot 75% onafhankelijkheid kan opleveren van het elektriciteitsnet. Ter vergelijking: een zonnepaneleninstallatie zonder thuisaccu garandeert je ongeveer 30% onafhankelijkheid.

  Kan je ook zonder zonnepanelen voordeel halen uit een batterij?

  Als je over een dubbele elektriciteitsmeter beschikt, één voor nachttarief en één voor dagtarief, kan je tijdens de daluren goedkope elektriciteit in je thuisbatterij opslaan. Deze opgeslagen elektriciteit kan je dan overdag gebruiken. Zo koop je jouw elektriciteit voortaan alleen nog maar aan voordelig nachttarief. De winst die je als gemiddeld gezin hieruit kan halen, is echter amper 100 euro per jaar: veel te weinig om de huidige aankoopprijs van de thuisbatterij op een redelijke termijn te kunnen compenseren. Een thuisbatterij zonder zonnepanelen is dus niet rendabel.

  Mijn omvormer maakt geluid. Is dit normaal?
  Het is normaal dat jouw omvormer een tikkend geluid maakt bij het in- en uitschakelen. Als het donker is, werkt jouw zonnepaneleninstallatie niet. Er komt geen spanning meer van de zonnepanelen, waarop de omvormer zichzelf uitschakelt. Zodra het licht wordt gaan de zonnepanelen stroom produceren en zal de omvormer weer inschakelen. Vooral bij de opstart kan je de omvormer horen tikken.
  Waarom haal ik nog stroom van het?

  Je verbruikt enkel stroom van de zonnepanelen wanneer de panelen energie opwekken gedurende de dag. Wanneer het nacht wordt wekken je energie geen energie meer op en zal je dus energie van het net afhalen. Het kan ook zijn dat je installatie niet je volledige verbruik gedurende de dag dekt en je daardoor bijkomstig doorheen de dag energie van het net haalt. 

  Met een batterijsysteem los je het dag-nacht probleem op; het probleem dat je de energie die je overdag opwekt niet ‘s avonds of ‘s nachts kunt gebruiken, maar niet het zomer - winter probleem. De capaciteit van een thuisbatterij is vandaag niet groot genoeg om tot de winter de opgeslagen energie op te slaan. Je kunt vandaag al 70 tot 80% van de opgewekte energie rechtstreeks gebruiken met een thuisbatterij, maar voor de overige 20 tot 30% heb je het elektriciteitsnet wel nog nodig. 

   

  Waarom moet ik mijn thuisbatterij aangeven?
  Sinds 1 januari 2017 is elke netgebruiker verplicht om de plaatsing van een thuisbatterij met een capaciteit vanaf 3 kWh te melden aan je distributienetbeheerder. Op die manier kan Fluvius de spanningskwaliteit van het net beschermen en de veiligheid voor technici garanderen.

  Wil je meer weten over de allround aanpak van EcoFusion?

  Neem dan snel contact met ons op!
  Hans en zijn team staan voor jou klaar.

  Contacteer ons

  Hans

  Referenties

  Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

  Bekijk alle referenties

  De zonnepanelen na een week reeds geïnstalleerd. Installatie is prima verlopen en netjes afgewerkt. Na de middag hadden we reeds productie. De begeleiding is eveneens top. Op de dag van de ...
  P S'Jongers
  Bekijk alle referenties
  Installaties

  Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken?
  Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

  Bekijk alle installaties