thuisbatterij zonnepanelen energie energieleveranciers premie thuisbatterij

Een thuisbatterij: baas over je eigen energie

Zelf energie opwekken, die vasthouden voor eigen gebruik en minder afhankelijk zijn van het net. Dat doe je met een thuisbatterij. Batterijopslag is een bank vooruit in de zonnepanelensector, en bij EcoFusion zijn we helemaal mee met deze futureproof ontwikkeling. Het ultieme doel: jou energie doen besparen. Ontdek waarom een thuisbatterij ook voor jou een waardevolle en haalbare investering is.

 

Simply energizing, met een thuisbatterij

Wat is een thuisbatterij?

 

Met een thuisbatterij verhoog je je eigen verbruik en verlaag je je energiefactuur. Niet onbelangrijk, want wat de energieleveranciers doen, daar hebben we geen invloed op. Wat je zelf doet, daar heb je controle over. Tijd voor zelfconsumptie en monitoring van je eigen verbruik. Een thuisbatterij is exact daarop bedacht.

 

Het komt erop aan om overdag zoveel mogelijk energie te verbruiken. Makkelijk praten, maar niet altijd evident om je verbruik te sturen op de productietijd van je zonnepanelen. Als je thuiskomt van je werk, wil je koken en misschien nog een wasje draaien. Daarom is het superinteressant om de piste van een thuisbatterij te onderzoeken. Een thuisbatterij zorgt ervoor dat de opgewekte stroom die je tijdens de dag niet verbruikt, veilig opgeslagen wordt. Die valt dan ’s avonds nog te gebruiken. Vergelijk het met het principe van de autobatterij.

Sla te veel opgewekte energie op in een thuisbatterij voor later verbruik.

De ideale mix: zonnepanelen & thuisbatterij

 

Wie zonnepanelen combineert met een thuisbatterij, zit op de eerste rij om maximaal energierendement te halen. Professioneel advies daarbij is geen overbodige luxe. Je hebt er namelijk alle belang bij om het juiste formaat van thuisbatterij te kiezen, exact afgestemd op je verbruik en de opbrengst van je zonnepanelen.

 

Onthoud ook nog even dit:

 

  • Geen kap- of breekwerk nodig 
  •  Een thuisbatterij is eenvoudig te plaatsen 
  •  Je bent voorbereid op het capaciteitstarief dat weldra ingevoerd wordt 
  •  Zo kun je verbruikspieken nog beter spreiden

 

 

Een thuisbatterij maakt je futureproof

 

Voor een thuisbatterij geldt een garantie van 10 jaar, al gaat ze in realiteit veel langer mee. De mix van zonnepanelen en een thuisbatterij is essentieel om baas te zijn over je eigen energie. Bij EcoFusion maken we je graag slim en futureproof, met boven op je thuisbatterij een geïntegreerd systeem om het verbruik en de laadcycli van je thuisbatterij excellent op te volgen en te stroomlijnen. Ons Energy Management System  verhoogt de levensduur van je thuisbatterij en doet je genieten van maximale prestaties. En misschien kom je als particulier nog in aanmerking voor de thuisbatterij premie van de Vlaamse overheid – die geldt tot eind 2022. Doe de investering nu. 

 

 

Baas zijn over je energie, met een thuisbatterij kan dat

Referenties

Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

Bekijk alle referenties
thuisbatterij zonnepanelen energie energieleveranciers premie thuisbatterijthuisbatterij zonnepanelen energie energieleveranciers premie thuisbatterij

Zeven gesprekken om zonnepanelen te plaatsen. Gelukkig was EcoFusion de eerste en tevens ook de laatste. Hadden direct een goed gevoel bij Jan. Alles netjes uitgelegd en de prijs viel heel goed mee ...
thuisbatterij zonnepanelen energie energieleveranciers premie thuisbatterijthuisbatterij zonnepanelen energie energieleveranciers premie thuisbatterij
A STESSENS
Bekijk alle referenties
Installaties

Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken?
Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

Bekijk alle installaties