Waarop letten bij de installatie van een laadpaal?

 

Binnenkort ben je eigenaar van een hybride of elektrische wagen, proficiat! Een eigen laadpaal is niet langer een overbodige luxe. In deze blog leggen we je graag uit waarop je moet letten bij de installatie van een laadpaal bij jou thuis.

De juiste laadpaal kiezen

 

In een wereld van duurzame energie en elektrische voertuigen is het kiezen van de juiste laadpaal een cruciale stap. Voor klanten die beschikken over een totaalpakket van duurzame oplossingen zoals zonnepanelen en andere energiezuinige installaties, is een laadpaal van SolarEdge een goede keuze. Het merk biedt niet alleen hoogwaardige laadpalen, maar zorgt ook voor een naadloze communicatie tussen de verschillende systemen.

 

Wil je investeren in een laadpaal met meerdere oplaadpunten? Dan is een laadstation van Alfen de beste optie. Met een automatische kostenverrekening via het managementsysteem en dynamische load balancing, biedt Alfen een geavanceerde oplossing. De lancering van de Alfen-app in april 2024 zal gebruikers in staat stellen om hun laadervaring verder te personaliseren.

Opladen van een elektrische auto.
Man en vrouw laden elektrische auto op.

Praktisch: locatie en verbruik

 

Wie kiest voor een laadpaal, moet ook enkele praktische keuzes maken. Het kiezen van de juiste locatie voor de laadpaal is zo van cruciaal belang. Idealiter bevindt deze zich dichtbij de elektriciteitskast tegen de buitengevel. Want hoe verder van de elektriciteitskast, hoe duurder. Tenzij je de juiste voorbereidingen voor de plaatsing van de paal zelf uitvoert.

 

Het is ook essentieel om te voldoen aan de minimumvereisten voor de elektriciteitskast volgens het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI). Daarnaast is het belangrijk te begrijpen dat een laadpaal het elektriciteitsverbruik jaarlijks tussen 1500 en 2000 kWh kan verhogen. Slimme technologieën, zoals zonnepanelen en thuisbatterijen, kunnen echter helpen om deze toename op te vangen.

Voordelen van een laadpaal bij jou thuis

 

Het grootste voordeel van een thuislaadstation is ongetwijfeld de onafhankelijkheid van publieke laadpalen. Ondernemingen die voor 31 augustus 2024 publiek toegankelijke laadpalen installeren, kunnen profiteren van een verhoogde kostenaftrek. Voor particulieren is er in 2024 nog een belastingvoordeel van 15% beschikbaar voor de installatie van een thuislaadstation.

 

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen over de installatie van een laadpaal bij jou thuis? Neem dan snel contact met ons op . Onze medewerkers beantwoorden al je vragen met plezier.

Referenties

Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

Bekijk alle referenties

Een professionele intake, concrete afspraken die perfect werden nagevolgd, een vlekkeloze installatie en keuring nadien. Kortom, van bij het begin een prima gevoel van "dit komt goed!". Dank u wel ...
a deboeure
Bekijk alle referenties
Installaties

Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken?
Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

Bekijk alle installaties