elektrisch rijden laadpaal zonnepanelen thuisbatterij elektrische wagen

Elektrisch rijden: groene thuiscyclus

Elektrisch rijden is de toekomst. Misschien heb je al een hybride of elektrische wagen. Of je overweegt er een te kopen en vervolgens een laadpaal te laten installeren. Om jou dat duwtje in de rug te geven, leggen we uit hoe zonnepanelen, een laadpaal en een thuisbatterij een goede groene cyclus vormen en zo elektrisch rijden beter mogelijk maken.

 

 

Offerte aanvragen

Elektrisch rijden zit in de lift

 

Er rijden wereldwijd al meer dan 6,6 miljoen elektrische wagens rond. Goed voor bijna 9% van de automarkt en dat aandeel blijft stijgen – zo lezen we in een rapport van het International Energy Agency (IEA). Ook de actieradius van elektrische auto’s neemt toe. Zo’n 630 km bij BMW, 610 km bij Ford, tot 770 km bij Mercedes en 800 km bij Tesla. Voor die automerken hoef je het niet te doen, wel voor je energiefactuur. Elektrisch rijden is een investering in de toekomst, het helpt je energie te besparen én het milieu te ontzien. Om vlekkeloos elektrisch te kunnen rijden, heb je wel een aantal ingrediënten nodig. Ben je nog mee?

 

 

Groene energieoplossingen in de mix

 

Een laadpaal voor je elektrische wagen is alvast een slimme zet. Maar er is meer. Een mix van duurzame energieoplossingen biedt je meer controle over je eigen energie. Denk aan een ‘fusion’ van een laadpaal, zonnepanelen en een thuisbatterij. Een totaalpakket dat je futureproof maakt en minder afhankelijk van wijzigende energieregels en -prijzen.

 

 

 

Elektrisch rijden dankzij zonnepanelen

 

Interessanter wordt het nog als je elektrisch rijden en een laadpaal combineert met zonnepanelen. Als je overschot hebt uit de energieproductie van zonnepanelen, kan je die in een thuisbatterij opslaan en o.a. je laadpaal voeden. Dat is de groene thuiscyclus ten top. Een batterij gaat de pieken in je verbruik bovendien afvlakken. Met een batterijopslagsysteem gekoppeld aan een laadpaal voor elektrisch rijden begin je direct te besparen op je energierekening.

Elektrisch rijden is een investering in de toekomst.

Elektrisch rijden dankzij een laadpaal

 

Maar ok, we hadden het over elektrisch rijden. Dan heb je eerst en vooral een laadpaal nodig. Laden aan een laadpaal in plaats van via een normaal stopcontact gaat sneller, is veiliger en de laadkosten heb je altijd helder in beeld. Handig als je de kosten voor je bedrijfswagen wil terugvragen aan je werkgever bijvoorbeeld. De stekker inpluggen in de laadpaal en laden maar. Met load balancing kan je het stroomverbruik tijdens de laadbeurten perfect beheren. Huishoudtoestellen krijgen dan voorrang op het laden van de wagen.

Leverancier voor je groene thuiscyclus

 

Elektrisch rijden en een groene thuiscyclus, dat is ook voor jou een haalbare kaart. Subsidies voor zonnepanelen en batterijen, alsook fiscale voordelen voor laadpalen maken het extra interessant. En voor oerdegelijk advies en een vakkundige installatie vertrouw je 100% op EcoFusion. Die groene thuiscyclus is dichterbij dan je denkt.

 

 

Vertel mij meer over elektrisch rijden & groene thuiscyclus

Referenties

Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

Bekijk alle referenties
elektrisch rijden laadpaal zonnepanelen thuisbatterij elektrische wagenelektrisch rijden laadpaal zonnepanelen thuisbatterij elektrische wagen

Nog enkele zonnepanelen laten bijplaatsen en ook een laadpaal geïnstalleerd. Alles prima op tijd correct afgewerkt. Klasse installateur!
elektrisch rijden laadpaal zonnepanelen thuisbatterij elektrische wagenelektrisch rijden laadpaal zonnepanelen thuisbatterij elektrische wagen
C Slegers
Bekijk alle referenties
Installaties

Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken?
Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

Bekijk alle installaties