zonnepanelen voordelen zonnepanelen zonnepanelen plaatsen zonne energie waarom zonnepanelen

De voordelen van zonnepanelen

Zonne-energie gaat veel over de lippen. Met recht en reden, want de zon schijnt voor iedereen. Vang de zon op met zonnepanelen en je hebt dé manier om je energiefactuur te doen dalen. Er zijn nog vele andere voordelen verbonden aan zonnepanelen. En bij EcoFusion weten we als geen ander te vertellen waarom ook jij best zonnepanelen laat plaatsen.

 

Simply energizing, met zonnepanelen

Waarom zonnepanelen plaatsen?

 

Zonne-energie is het antwoord op de stijgende energieprijzen. Een van de voordelen van zonnepanelen: je wordt voor een groot deel zelfvoorzienend. Zo’n 35% van de opgewekte energie via zonnepanelen gaat naar eigen verbruik. Wat je over hebt en in het net injecteert, kan je vermarkten. Een gemiddelde installatie brengt 5.000 kWh op. Rekening houdend met je eigen verbruik van 35% en een gemiddelde energieprijs van 0,35 euro per kWh, levert dat een mooie besparing op van 612 euro per jaar.

 

“We weten ook dat je voor de resterende energie die naar het net gaat zo’n 488 euro extra kan aanrekenen. Op jaarbasis geniet je in totaal van 1100 euro in jouw voordeel. Waarom zonnepanelen plaatsen, is daarmee voor een groot deel beantwoord. Dekken de zonnepanelen niet je volledige verbruik, dan onderzoeken we graag wat je verder nog kan doen om energie te besparen.”

- Tuur Vandenweyer, Expert Zonnepanelen bij EcoFusion

 

Voordelen zonnepanelen

 

Een lagere energiefactuur en energie sparen, dat is alvast een goede zaak. De verdere voordelen van zonnepanelen zijn ook niet onbelangrijk.

 

  • Hogere woningwaarde: zonnepanelen plaatsen is geen kost, het is een topinvestering. Dankzij zonnepanelen krijg je een hoger energielabel en is je huis meer waard. 

 

  • Duurzame energiebron: zonne-energie is 100% groen, bye bye CO2-uitstoot. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen geraakt deze bron niet op.
  • Onderhoudsarme zonnepaneleninstallatie: een van de voordelen van zonnepanelen is dat ze na plaatsing geen onderhoud meer vragen. Ideaal, toch? 

 

  • Esthetisch dik oké: vandaag zijn zonnepanelen veel mooier en beter te integreren op je dak. Jazeker, ze vallen te matchen met de stijl van je woning.

Maximaliseer de voordelen van zonnepanelen

 

Eerlijk is eerlijk: om de voordelen van zonnepanelen te maximaliseren, zijn er een aantal zaken waarmee je rekening dient te houden. De zon schijnt overdag, dus zet je huishoudtoestellen zoals een afwasmachine best dan aan om je eigen verbruik te verhogen. De dag valt ook te verlengen. Denk aan opslag van overtollige energie in een thuisbatterij. Een batterij gaat de pieken in je verbruik bovendien afvlakken.

 

Als voortrekker in duurzame energieoplossingen kennen we bij EcoFusion al de ‘ins & outs’ van zonnepanelen. Last but not least: je geniet van 25 jaar garantie oftewel 25 jaar zorgeloos rendement. De kers op de voordelen van zonnepanelen!

 

 

Ook (extra) zonnepanelen laten plaatsen?

Referenties

Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

Bekijk alle referenties
zonnepanelen voordelen zonnepanelen zonnepanelen plaatsen zonne energie waarom zonnepanelenzonnepanelen voordelen zonnepanelen zonnepanelen plaatsen zonne energie waarom zonnepanelen

Zeven gesprekken om zonnepanelen te plaatsen. Gelukkig was EcoFusion de eerste en tevens ook de laatste. Hadden direct een goed gevoel bij Jan. Alles netjes uitgelegd en de prijs viel heel goed mee ...
zonnepanelen voordelen zonnepanelen zonnepanelen plaatsen zonne energie waarom zonnepanelenzonnepanelen voordelen zonnepanelen zonnepanelen plaatsen zonne energie waarom zonnepanelen
A STESSENS
Bekijk alle referenties
Installaties

Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken?
Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

Bekijk alle installaties