dynamisch contract zonnepanelen laadpaal thuisbatterij energiecontract

Dynamisch energiecontract

Ben je echt bezig met je energieverbruik, dan is een dynamisch energiecontract wellicht iets voor jou. Zo’n dynamisch energiecontract geeft je immers de mogelijkheid om te spelen met je energieverbruik, met als doel een zo laag mogelijke energiefactuur.

 

Meer weten over een dynamisch energiecontract?

 

EcoFusion geeft je energieadvies

Wat is een dynamisch energiecontract?

Heb je een dynamisch energiecontract, dan wordt de kWh-prijs per uur berekend op basis van de prijs waarvoor je energieleverancier energie koopt voor de dag nadien. Daarin verschilt een dynamisch energiecontract van een vast en een variabel contract, waarbij de energieprijs respectievelijk vastligt voor de volledige looptijd van je energiecontract (vast contract) en elke maand of om de 3 maanden wordt herberekend (variabel contract).

 

 

Dynamisch energiecontract vraagt engagement

Ga je voor een dynamisch energiecontract, dan kies je er meteen ook voor om actief bezig te zijn met je energieverbruik. Doel bij een dynamisch energiecontract is immers om je energieverbruik af te stemmen op de prijzen van dat uur. Je moet er dus over waken dat je weinig of niets verbruikt tijdens de algemene piekuren, want dan is de elektriciteit duurder. Daarom schakel je huishoudelijke toestellen of laadpalen van elektrische wagens beter in tijdens de daluren, zoals ’s nachts.

 

 

Dynamisch energiecontract & slimme sturingen

Zo’n dynamisch energiecontract vraagt dus wel een inspanning. Gelukkig bestaan er slimme sturingen die het voor jou makkelijker maken. Intelligente sturingen kopen, verkopen of verbruiken automatisch elektriciteit op de voor jou meest interessante momenten van de dag. Op die manier haal je het meeste uit je systeem en kan je besparen op je energiefactuur. Een voorbeeld van een slimme sturing is een slimme laadpaal. De batterij wordt dan zo goedkoop mogelijk opgeladen op het juiste moment, zonder het stroomnet te overbelasten.

Vraagt een dynamisch energiecontract engagement?

Dynamisch energiecontract & zonnepanelen met thuisbatterij

Is een dynamisch energiecontract voordelig als je zonnepanelen hebt? Ja, maar enkel in combinatie met een thuisbatterij. De energie die je zonnepanelen bij zonneschijn opwekken, wordt immers opgeslagen in je thuisbatterij. Die elektriciteit kan je nadien inzetten als de energieprijzen hoog staan.

 

Een dynamisch energiecontract iets voor jou?

 

EcoFusion zoekt het voor je uit

Referenties

Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

Bekijk alle referenties
dynamisch contract zonnepanelen laadpaal thuisbatterij energiecontractdynamisch contract zonnepanelen laadpaal thuisbatterij energiecontract

Een professionele intake, concrete afspraken die perfect werden nagevolgd, een vlekkeloze installatie en keuring nadien. Kortom, van bij het begin een prima gevoel van "dit komt goed!". Dank u wel ...
dynamisch contract zonnepanelen laadpaal thuisbatterij energiecontractdynamisch contract zonnepanelen laadpaal thuisbatterij energiecontract
a deboeure
Bekijk alle referenties
Installaties

Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken?
Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

Bekijk alle installaties