Laadpalen

Vragen over elektrisch rijden? Bel ons op 014/49.10.11 of mail naar info@ecofusion.be

Waarom een laadpaal?

Dankzij een laadpaal kan jouw wagen tot 8 keer sneller laden dan met een normaal stopcontact. Daarnaast krijg je een duidelijke indicatie van het laadproces te zien op de laadpaal. Klassieke stopcontacten hebben het gevaar van doorbranding bij het overbelasten, daarom is een laadpaal ook veel veiliger. Daarnaast is er weinig onderhoud aan deze duurzame oplossing.

Thuisgebruik en/of zakelijk!

Een laadpaal thuis zorgt voor een groot gebruiksgemak. Maar ook als zaakvoerder moet je je er van bewust zijn dat vele van jouw medewerkers of klanten al elektrisch rijden. Geef als bedrijf het goede voorbeeld en zorg voor de juiste infrastructuur op jouw parking. Dit zal zeker gewaardeerd worden door jouw personeel en bezoekers. Daarnaast is zelfs parkeerbeheer met tarieven bespreekbaar met EcoFusion dankzij onze partner Alfen.

Elektrisch laden

Er zijn al meer dan 3 miljoen elektrische wagens ter wereld. Het aandeel blijft stijgen en er zijn 103 nieuwe elektrische modellen gelanceerd in 2021 . Heel veel gekende automerken zetten in op elektrisch laden zoals Skoda, Volkswagen, Seat, Bently, Audi, Porsche, BMW, Mini, Mercedez, Jaguar, Tesla, Volvo en nog vele anderen. Het rijbereik wordt ook steeds groter met als doelstelling 500 km.

Bijladen vs. opladen

Het klassieke tanken: mijn benzine/diesel is bijna op daarom tank ik de wagen vol. Maar een elektrische rijstijl benader je best anders. Daar draait het om bijladen van jouw batterij en niet wachten tot deze bijna leeg is. Daarom spreken we over bijladen in plaats van opladen. Maak er een gewoonte van om je elektrische wagen te laden waar je parkeert: thuis, op het werk, op de parking van jouw favoriete winkel of restaurant en gewoon onderweg.

Fiscaal voordeel particulier

Wie als particulier tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2024 kiest voor een aankoop en plaatsing van een laadstation thuis, dit geldt zowel eigenaars als huurders, zal kunnen rekenen op een belastingvermindering op de investering. Om de versnelling in te zetten, zal de vermindering stelselmatig afbouwen in de tijd. Wie deze investering doet tussen 1 september 2021 en 31 december 2022 zal kunnen rekenen op een belastingvermindering van 45%; Dit tarief daalt tot 30% in 2023 en tot 15% in 2024.

Het bedrag waarvoor een belastingvermindering kan worden verleend en waarop ze wordt berekend, is beperkt tot 1500 euro per laadpaal en per belastingplichtige. Voor particulieren moet het laadstation wel intelligent zijn (i.c. het kan de laadtijd en laadvermogen sturen) en mag enkel gebruikmaken van groene stroom.

Fiscaal voordeel ondernemingen

Het klassieke tanken: mijn benzine/diesel is bijna op daarom tank ik de wagen vol. Met een elektrische rijstijl benader je dit best anders. Daar draait het om bijladen van je batterij en niet wachten tot deze bijna leeg is.

Ondernemingen die tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2024 investeren in een publiek toegankelijke laadstation kunnen rekenen op een verhoogde kostenaftrek. Ook hier wordt de kostenaftrek afgebouwd in de tijd om de versnelling van het aantal laadstations spoedig in te zetten. Voor investeringen tussen 1 september 2021 en 31 december 2022 geldt een aftrekpercentage van 200%; Voor investeringen tussen 1 januari 2023 en 31 augustus 2024 geldt een aftrekpercentage van 150%. Deze laadinfrastructuur moet vrij toegankelijk zijn voor derden, ofwel tijdens de normale openingstijden, ofwel buiten de normale openingstijden.

Eve Single S-line

Een slim, compact en betaalbaar laadstation voor thuis

De Alfen Eve Single S-line is speciaal ontworpen voor thuisgebruik en biedt de voordelen van slim laden tegen een betaalbare prijs. Dit 3,7kW – 7,4kW laadstation is uitgevoerd in een compacte polycarbonaat behuizing en daardoor lichtgewicht en duurzaam. Het laadstation kan zowel aan de muur als op een montagepaal gemonteerd worden. Wanneer voorzien van een vaste kabel wordt de Eve Single S-line geleverd met een geïntegreerde stekkerhouder.

Het laadstation is ontworpen voor de thuisomgeving en biedt daarom Plug & Charge laden met LED statusindicaties om de laadstatus weer te geven. Je kan je laadgegevens via ieder internet-verbonden apparaat inzien.

Eve Single Pro-line

Een slim, elegant en compact laadstation voor thuis en op de zaak

 De Alfen Eve Single Pro-line is als compact laadstation, voor thuis en op de zaak, volledig ontworpen volgens Alfen’s standaarden voor slim laden. Het 3,7kW – 22kW laadstation is uitgevoerd in een compacte polycarbonaat behuizing en daardoor lichtgewicht en duurzaam.

Het laadstation kan zowel aan de muur als op een montagepaal gemonteerd worden. Wanneer voorzien van een vaste kabel wordt de Eve Single Pro-line geleverd met een geïntegreerde stekkerhouder.

De gebruikersinterface is voorzien van een 3,5” beeldscherm dat een unieke branding mogelijkheid biedt voor de zaak dankzij de mogelijkheid eigen logo’s te uploaden naar het scherm. De lader werkt op basis van gebruikersautorisatie maar kan ook als Plug & Charge laadstation ingezet worden. Je kan je laadgegevens via ieder internet-verbonden apparaat inzien.

Eve Double Pro-line

Iconisch design en state-of-the-art oplaadtechnologie

De Eve Double Pro-line is Alfen’s slimme laadoplossing met twee stopcontacten en is optimaal geschikt voor particuliere en semi-openbare locaties. Alfen heeft de Eve Double Pro-line volledig herontworpen en vernieuwd op basis van de nieuwste laadtechnologie en wensen van EV rijders. Met het grote display, verbeterde gebruikersinterface en een optimaal betrouwbaar hardware platform is de Eve Double Pro-line zeer gebruiksvriendelijk, maar biedt tegelijkertijd geavanceerde functionaliteiten voor slim laden.

Twin

Bewezen betrouwbare en solide oplaadtechnologie

De Twin is Alfen’s robuuste en slimme laadoplossing met twee stopcontacten en is optimaal geschikt voor semi-openbare en publieke locaties. Alfen heeft de Twin volledig herontworpen en vernieuwd op basis van de nieuwste laadtechnologie en wensen van EV rijders. Met de duidelijke gebruikersinterface en een optimaal betrouwbaar hardware platform is de Twin zeer gebruiksvriendelijk en biedt het tegelijkertijd geavanceerde functionaliteiten voor slim laden.

SolarEdge Home EV-lader

Residentiële EV-laadoplossing die naadloos integreert met het volledige SolarEdge-Ecosysteem

De SolarEdge EV lader voor elektrische voertuigen (EV’s) maakt automatisch gebruik van de zonne-energie die beschikbaar is. Zo kan je gemakkelijk thuis jouw elektrische/plug-in hybride wagen opladen met voordelige, hernieuwbare energie en zo jouw elektriciteitsfactuur verlagen.

De EV lader is eenvoudig te installeren voor zowel 1-fase als 3-fase systemen en integreert naadloos met het SolarEdge Home-ecosysteem, zodat je alle huishoudelijke energie kan controleren en optimaliseren via één enkele app, mySolarEdge.

Het 22kW laadstation kan zowel binnen als buiten geïnstalleerd worden en is inclusief een geïntegreerde 6m lange EV-laadkabel met Type 2-stekker.

SolarEdge Home EV laadstation
Eve Single S-lineEve Single Pro-lineEve Double Pro-lineTwinSolarEdge Home EV
SolarEdge Home EV laadstation
Compact laadpunt gericht op thuisgebruikCompact laadpunt voor thuis en op het werkDubbel laadpunt in een robuuste behuizing voor omgevingen met een hoger volumeDubbel laadpunt in een stalen behuizing voor stedelijke omgevingen.Compact laadpunt gericht op thuisgebruik
LaadsnelheidEen-en driefasig 3,7 – 11kWeen- en driefasig, 3,7-22kWeen- en driefasig, 3,7-22kWdriefasig, 11-22kWeen- en driefasig, 22kW
Afmeting370w240x130 mm370w240x130 mm590x338x230 mm1385x335x220 mm643x240x142 mm
Versie met kabel beschikbaarJa. 5 of 8m kabelJa. 5 of 8m kabelNeeNeeJa. 6m kabel
GebruikersinterfaceLED-statusindicatie3.5″ full-colour display met mogelijkheid een logo te uploaden7″ full-colour display met mogelijkheid een logo te uploadeninstructies via iconen en LED-statusindicatiemySolarEdge app
ConnectiviteitEthernetGPRS/EthernetGPRS/EthernetGPRS/EthernetEthernet
AuthorisatiePlug & chargeRFID en Plug & chargeRFID en Plug & chargeRFID en Plug & chargeRFID en Plug & Charge
MID gecertificeerde meter voor verrekeningStandaard meterjajajaOptioneel
Geïntegreerde DC-foutdetectiejajajajaja
*Smart Charging Network

EVBox ELVI

De nieuwste EVBox. EVBox Elvi is ontworpen met het oog op de toekomst. Dit is je laatste laadpaal ooit.

EVBox BusinessLine

De bestverkochte EVBox. Dankzij haar energie-efficiënte software is EVBox BusinessLine uiterst makkelijk te gebruiken en te beheren. Een goeie zaak voor iedere zaak.