Laadpalen

Vragen over elektrisch rijden? Bel ons op 014/49.10.11 of mail naar info@ecofusion.be

Waarom een laadpaal?

Dankzij een laadpaal kan u wagen tot 8 keer sneller laden dan met een normaal stopcontact. Daarnaast krijgt u duidelijke indicatie van het laadproces te zien op de laadpaal. Klassieke stopcontacten hebben het gevaar van doorbranding bij het overbelasten, daarom is een laadpaal ook veel veiliger. Daarnaast is er weinig onderhoud aan deze duurzame oplossing.

Thuisgebruik en/of zakelijk!

Een laadpaal thuis zorgt voor een groot gebruiksgemak. Maar ook vele van uw medewerkers of klanten rijden al elektrisch. Geef als bedrijf het goede voorbeeld en zorg voor de juiste infrastructuur op uw parking. Dit zal zeker gewaardeerd worden door uw personeel en bezoekers. Daarnaast is zelfs parkeerbeheer met tarieven bespreekbaar met Ecofusion dankzij onze partner Alfen.

Elektrisch laden

Er zijn al meer dan 3 miljoen elektrische wagens ter wereld. Het aandeel blijft stijgen en er zullen 103 nieuwe elektrische modellen lanceren tegen 2020-2021. Heel veel gekende automerken zetten in op elektrisch laden zoals Skoda, Volkswagen, Volvo, Seat, Bently, Audi, Porsche, BMW, Mini, Mercedez, Jaguar, Tesla, Volvo en nog vele anderen. Het rijbereik wordt ook steeds groter met als doelstelling 500 km.

Bijladen vs. opladen

Het klassieke tanken: mijn benzine/diesel is bijna op daarom tank ik de wagen vol. Maar een elektrische rijstijl benadert u best anders. Daar draait het om bijladen van uw batterij en niet wachten tot deze bijna leeg is. Daarom spreken we over bijladen in plaats van opladen. Maak er een gewoonte van om uw elektrische wagen te laden waar u parkeert: thuis, op het werk, op de parking van uw favoriete winkel of restaurant en gewoon onderweg.

Fiscaal voordeel particulier

Wie als particulier tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2024 kiest voor een aankoop en plaatsing van een laadstation thuis, dit geldt zowel eigenaars als huurders, zal kunnen rekenen op een belastingvermindering op de investering. Om de versnelling in te zetten, zal de vermindering stelselmatig afbouwen in de tijd. Wie deze investering doet tussen 1 september 2021 en 31 december 2022 zal kunnen rekenen op een belastingvermindering van 45%; Dit tarief daalt tot 30% in 2023 en tot 15% in 2024.

Het bedrag waarvoor een belastingvermindering kan worden verleend en waarop ze wordt berekend, is beperkt tot 1.500 euro per laadpaal en per belastingplichtige. Voor particulieren moet het laadstation wel intelligent zijn (i.c. het kan de laadtijd en laadvermogen sturen) en mag enkel gebruikmaken van groene stroom.

Fiscaal voordeel ondernemingen

Het klassieke tanken: mijn benzine/diesel is bijna op daarom tank ik de wagen vol. Maar een elektrische rijstijl benadert u best anders. Daar draait het om bijladen van uw batterij en niet wachten tot deze bijna leeg is.

Ondernemingen die tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2024 investeren in een publiek toegankelijke laadstation kunnen rekenen op een verhoogde kostenaftrek. Ook hier wordt de kostenaftrek afgebouwd in de tijd om de versnelling van het aantal laadstations spoedig in te zetten. Voor investeringen tussen 1 september 2021 en 31 december 2022 geldt een aftrekpercentage van 200%; Voor investeringen tussen 1 januari 2023 en 31 augustus 2024 geldt een aftrekpercentage van 150%. Deze laadinfrastructuur moet vrij toegankelijk zijn voor derden, ofwel tijdens de normale openingstijden, ofwel buiten de normale openingstijden.

Eve Single S-line

Een slim, compact en betaalbaar laadstation voor thuis

De Alfen Eve Single S-line is speciaal ontworpen voor thuisgebruik en biedt de voordelen van slim laden tegen een betaalbare prijs. Dit 3,7kW – 7,4kW laadstation is uitgevoerd in een compacte polycarbonaat behuizing en daardoor lichtgewicht en duurzaam. Het laadstation kan zowel aan de muur als op een montagepaal gemonteerd worden. Wanneer voorzien van een vaste kabel wordt de Eve Single S-line geleverd met een geïntegreerde stekkerhouder.

Het laadstation is ontworpen voor de thuisomgeving en biedt daarom Plug & Charge laden met LED statusindicaties om de laadstatus weer te geven. Gebruikers kunnen hun laadgegevens via iederinternet-verbonden apparaat inzien.

Eve Single Pro-line

Een slim, elegant en compact laadstation voor thuis en op de zaak

 De Alfen Eve Single Pro-line is als compact laadstation, voor thuis en op de zaak, volledig ontworpen volgens Alfen’s standaarden voor slim laden. Het 3,7kW – 22kW laadstation is uitgevoerd in een compacte polycarbonaat behuizing en daardoor lichtgewicht en duurzaam. Het laadstation kan zowel aan de muur 

als op een montagepaal gemonteerd worden. Wanneer voorzien van een vaste kabel wordt de Eve Single Pro-line geleverd met een geïntegreerde stekkerhouder.

De gebruikersinterface is voorzien van een 3,5” beeldscherm dat een unieke branding mogelijkheid biedt voor de zaak dankzij de mogelijkheid eigen logo’s te uploaden naar het scherm. De lader werkt op basis van gebruikersautorisatie maar kan ook als Plug & Charge laadstation ingezet worden. Gebruikers kunnen hun laadgegevens via ieder internet-verbonden apparaat inzien.

Eve Double Pro-line

Iconisch design en state-of-the-art oplaadtechnologie

De Eve Double Pro-line is Alfen’s slimme laadoplossing met twee stopcontacten en is optimaal geschikt voor particuliere en semi-openbare locaties. In 2017 heeft Alfen de Eve Double Pro-line  volledig herontworpen en vernieuwd op basis van de nieuwste laadtechnologie en wensen van EV rijders. Met het grote display, verbeterde gebruikersinterface en een optimaal betrouwbaar hardware platform is de Eve Double Pro-line zeer gebruiksvriendelijk, maar biedt tegelijkertijd geavanceerde functionaliteiten voor slim laden.

Twin

Bewezen betrouwbare en solide oplaadtechnologie

De Twin is Alfen’s robuuste en slimme laadoplossing met twee stopcontacten en is optimaal geschikt voor semi-openbare en publieke locaties. In 2017 heeft Alfen de Twin volledig herontworpen en vernieuwd op basis van de nieuwste laadtechnologie en wensen van EV rijders. Met de duidelijke gebruikersinterface en een optimaal betrouwbaar hardware platform is de Twin zeer gebruiksvriendelijk en biedt het tegelijkertijd geavanceerde functionaliteiten voor slim laden.

Eve Single S-lineEve Single Pro-lineEve Double Pro-lineTwin
Compact laadpunt gericht op thuisgebruikCompact laadpunt voor thuis en op het werkDubbel laadpunt in een robuuste behuizing voor omgevingen met een hoger volumeDubbel laadpunt in een stalen behuizing voor stedelijke omgevingen.
LaadsnelheidEen-en driefasig 3,7 – 11kWeen- en driefasig, 3,7-22kWeen- en driefasig, 3,7-22kWdriefasig, 11-22kW
Afmeting370w240x130 mm370w240x130 mm590x338x230 mm1385x335x220 mm
Versie met kabel beschikbaarJa. 5 of 8m kabelJa. 5 of 8m kabelNeeNee
GebruikersinterfaceLED-statusindicatie3.5″ full-colour display met mogelijkheid een logo te uploaden7″ full-colour display met mogelijkheid een logo te uploadeninstructies via iconen en LED-statusindicatie
ConnectiviteitEthernetGPRS/EthernetGPRS/EthernetGPRS/Ethernet
AuthorisatiePlug & chargeRFID en Plug & chargeRFID en Plug & chargeRFID en Plug & charge
MID gecertificeerde meter voor verrekeningStandaard meterjajaja
Lokaal SCN* met load balancingSluit tot 100 individuele laadpunten aanSluit tot 100 individuele laadpunten aanSluit tot 50 dubbele laadpunten aanSluit tot 50 dubbele laadpunten aan
Actieve load balancingDSMR.4X / (e-)SMR5.0 – P1 (NL&BE). Modbus TCP/IPDSMR.4X / (e-)SMR5.0 – P1 (NL&BE). Modbus TCP/IPDSMR.4X / (e-)SMR5.0 – P1 (NL&BE). Modbus TCP/IPDSMR.4X / (e-)SMR5.0 – P1 (NL&BE). Modbus TCP/IP
Geïntegreerde DC-foutdetectiejajajaja
Geïntegreerde RCD’sneeneejaja
*Smart Charging Network

EVBox ELVI

De nieuwste EVBox. EVBox Elvi is ontworpen met het oog op de toekomst. Dit is je laatste laadpaal ooit.

EVBox BusinessLine

De bestverkochte EVBox. Dankzij haar energie-efficiënte software is EVBox BusinessLine uiterst makkelijk te gebruiken en te beheren. Een goeie zaak voor iedere zaak.