laadpaal elektrisch rijden elektrische wagen laadstations groene stroom

Hoe werkt een laadpaal?

Elektrisch rijden, ’t gaat er voor iedereen van komen. Een vergroening die we bij EcoFusion toejuichen. Denk goed na over hoe je die elektrische wagen wil doen rijden. Gewoon de stekker in het stopcontact en opladen maar, zou je denken. Het kan zoveel eenvoudiger en veiliger, met een laadpaal. Hoe het werkt, verneem je hier.

 

 

Offerte aanvragen

De toekomst is aan de laadpalen

 

Meer en meer particulieren en bedrijven hebben de switch naar elektrische wagens ingezet. En dat vraagt om meer elektrische laadstations. De consument zo makkelijk mogelijk laten laden, daar is het EcoFusion samen met de producenten van laadpalen om te doen. Laden doe je eenvoudig via een laadpas, app of automatisch plug en charge.

 

Laadstations zijn mogelijk op openbare plaatsen, bij bedrijfsgebouwen of gewoon bij je thuis. De laadpaal moet op een apart circuit en een aparte zekering worden aangesloten. Een keuring achteraf is verplicht. Sta je op het punt om te bouwen of verbouwen? Voorzie de kabel naar het laadstation dan alvast mee tijdens de werken. De laadpaal plaatsen is dan achteraf snel gebeurd.

De laadpaal plaatsen is dan achteraf snel gebeurd.

Laadpalen met load balancing

 

Het laden van je elektrische wagen kan je monitoren. Wil je op een korte tijd veel kilometers doen, dan is snel laden mogelijk. Beter is het echter om het laden aan de laadpaal over een langere tijd te spreiden. Bijvoorbeeld overdag op de bedrijfsparking als je aan het werk bent, of ’s nachts thuis. ’s Morgens staat de elektrische wagen dan klaar om te vertrekken.

 

Het is goed om je stroomverbruik te monitoren. Daar komt load balancing in the picture. Load balancing zorgt ervoor dat de huishoudtoestellen in de woning of verbruikers in het bedrijf voorrang krijgen op het laden van de wagen. Dat is heel logisch. De wagen laadt langzaam, zeker niet slecht voor de batterij. Het is een handige techniek, want op drukke momenten wordt namelijk minder laadstroom afgenomen waardoor je overbelasting voorkomt.

Via de laadpaal of app activeert de laadpaal automatisch het laden.

Opladen en bijladen aan de laadpaal is simpel

 

  • Je komt aan bij het laadstation, op een openbare plaats of bij je thuis

 

  • Je neemt de kabel en stopt die in de wagen

 

  • Via de laadpaal of app activeert de laadpaal automatisch het laden

 

  • Een laadpas is net hetzelfde als een tankkaart

 

Wat dan met een elektrische bedrijfswagen? Die kan je ook gerust thuis aan je laadpaal laden. Via een automatisch registratiesysteem is het mogelijk de kosten voor het laden door te rekenen aan de werkgever of andersom: aan de eigenaar van de elektrische wagen.

De (fiscale) voordelen van een laadpaal

 

Voor particulieren: aankoop en plaatsing tussen 1 sept 2021 en 31 aug 2024? Dan krijg je belastingvermindering op de investering, of je nu eigenaar of huurder bent. Om de versnelling in te zetten, wordt de vermindering stelselmatig afgebouwd in de tijd. Het bedrag waarvoor een belastingvermindering geldt, is beperkt tot 1.500 euro per laadpaal en belastingplichtige. Het laadstation moet intelligent zijn (met een systeem dat de laadtijd en het laadvermogen stuurt) en mag enkel gebruikmaken van groene stroom.

 

Voor bedrijven: investeer je tussen 1 sept 2021 en 31 aug 2024 in een publiek toegankelijk laadstation? Dan kan je rekenen op een verhoogde kostenaftrek. Tussen 1 jan 2023 en 31 aug 2024 geldt een aftrekpercentage van 150%. Tot die tijd geldt nog 200% aftrek. De laadinfrastructuur moet altijd vrij toegankelijk zijn voor derden.

 

Laden aan een laadpaal gaat sneller, is veiliger en de laadkosten heb je altijd helder in beeld. Op een publieke plaats laad je via een tankkaart of eenvoudige app, thuis door de stekker in te pluggen in de wagen. Heb je trouwens zonnepanelen, dan is het perfect mogelijk de groene stroom te koppelen aan de laadpaal en zo je eigen opgewekte stroom te gebruiken om de wagen op te laden.

 

Voilà, zo wordt elektrisch rijden steeds gemakkelijker. Ook voor jou.

 

 

Meer over laadpalen? Check het hier!

Referenties

Al meer dan 4000 tevreden klanten, ontdek hun referenties

Bekijk alle referenties
laadpaal elektrisch rijden elektrische wagen laadstations groene stroomlaadpaal elektrisch rijden elektrische wagen laadstations groene stroom

Zeven gesprekken om zonnepanelen te plaatsen. Gelukkig was EcoFusion de eerste en tevens ook de laatste. Hadden direct een goed gevoel bij Jan. Alles netjes uitgelegd en de prijs viel heel goed mee ...
laadpaal elektrisch rijden elektrische wagen laadstations groene stroomlaadpaal elektrisch rijden elektrische wagen laadstations groene stroom
A STESSENS
Bekijk alle referenties
Installaties

Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken?
Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

Bekijk alle installaties