F.A.Q.

Niet gevonden wat je zoekt?

Ja, het onderhouden van bedrijfszonnepanelen is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze optimaal blijven presteren en een lange levensduur behouden. Toch blijft dit minimaal. Met een jaarlijkse inspecties zit je goed.

Er bestaan verschillende soorten zonnepanelen, elk met hun eigen levensduur en specifieke kenmerken. Monokristallijne zonnepanelen komen het vaakst voor en gaan gemiddeld 25 à 30 jaar mee. Wil je zeker zijn van de langste levensduur voor je zonnepanelen? Dan ga je het best voor glas-glas zonnepanelen. Die gaan gerust 40 à 50 jaar mee.

Vanaf 30 juni 2025 wordt het voor veel bedrijven verplicht om zonnepanelen in dienst te hebben. Verbruikte u in 2021 of later meer dan 1 gigawattuur (GWh) per jaar? Dan valt uw bedrijf onder deze verplichting. Voor overheidsgebouwen ligt de drempel op 250 megawattuur (MWh) per jaar.

Onze industriële batterijen hebben een verwachte levensduur van ongeveer 15 jaar, afhankelijk van gebruik en onderhoud. Daarnaast zijn ze ontworpen om tot wel 12.000 laad- en ontlaadcycli te doorstaan. Dit betekent dat de batterij gedurende haar levensduur betrouwbaar en efficiënt kan blijven presteren, zelfs bij intensief gebruik.

De terugverdientijd van een industriële batterij hangt sterk af van het verdienmodel dat wordt toegepast, zoals de balanceringsmarkt of de onbalansmarkt. Dankzij deze slimme manieren om energie te beheren en prijsschommelingen optimaal te benutten, ligt de gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 4,8 jaar.

Lucht-lucht warmtepompen bestaan uit een binnen- en buitenunit, waarbij de buitenunit buiten geïnstalleerd wordt. Het is belangrijk om een geschikte locatie te kiezen voor de buitenunit. Binnenunits worden geplaatst in kamers die verwarmd of gekoeld moeten worden, zoals woonkamers, slaapkamers of kantoren. Waar exact jij jouw buitenunit best plaatst is onderling te bekijken.

De groottes van onze warmtepompboilers zijn 150L, 200L en 270L.

De geschiktheid van je woning voor een warmtepomp hangt af van verschillende factoren zoals isolatie, grootte van de woning en de beschikbare ruimte voor installatie van de warmtepompboiler. EcoFusion kan een analyse uitvoeren om te bepalen of je woning geschikt is.

De installatietijd van een lucht-lucht warmtepomp kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de installatie en de grootte van het systeem. Bij particulieren gaat dit vaak over één dag terwijl we bij zakelijke klanten eerder kijken naar meerdere dagen.

De geschiktheid van een lucht-lucht warmtepomp voor jouw woning hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van de woning, de isolatie en persoonlijke voorkeuren voor verwarming en koeling.

 

Stel je vraag

Over welk product gaat je vraag?*

Over welk onderdeel gaat je vraag?*

Installaties

Benieuwd hoe onze groene oplossingen in het dagelijkse leven het verschil maken?
Deze klantcases maken dat meer dan duidelijk.

Advies, inspiratie & tips

Ontdek EcoFusion op de Bouw & Reno Beurs

Ben je van plan te bouwen, verbouwen of je woning te verduurzamen? Dan mag je de Bouw & Reno Beurs 2025 in Antwerp Expo niet missen! Van 11 tot en met 19 januari ontdek je hier de nieuwste trends en innovaties in de bouw- en renovatiesector.
Bouw & Reno beurs

Slimmer energiegebruik met de digitale meter

Vanaf 1 januari 2025 geeft de digitale meter je meer controle over je energieverbruik. Bespaar slim en ontdek hoe je zelfs kunt verdienen aan jouw stroom.

De gouden tips voor duurzaam bouwen

EcoFusion staat voor duurzaam bouwen met slimme technologieën. Ontdek onze oplossingen voor een energiezuinige en toekomstbestendige woning.
Scroll naar boven

Deel je ervaring

Afbeelding
Enkel je achternaam en de eerste letter van je voornaam worden herkenbaar gepubliceerd