Je hebt een analoge teller en
wil nog even verder genieten van
het terugdraaiend effect?

Momenteel kunnen we je redenering wel volgen maar is dit wel de slimste manier? Waarschijnlijk kan je met een analoge teller nog tot 2025 genieten van het terugdraaien van de teller. Maar je betaalt nu wel een jaarlijks, vast bedrag aan prosumententaks.

Waarom dat bedrag betalen aan de overheid als je het kan investeren in een slimme installatie? En waarom niet meer van je zonne-energie opslaan voor jezelf i.p.v. het kwijt te zijn én op de koop toe hiervoor te betalen?

Een slimmere installatie

Door een investering in een SolarEdge energiemeter maak je je huidige zonnepaneleninstallatie slimmer. Dit doe je door het installeren van een SolarEdge energiemeter. Met behulp van een handige app krijg je instant je live data te zien. We raden aan om een 6-tal maanden te meten om een goed inzicht te krijgen in je eigen verbruik.

Energiemeter SolarEdge Ecofusion

Wat zijn de voordelen van een energiemeter?

  • Grafische weergave van wanneer en hoeveel energie jouw installatie opwekt.
  • Inzicht in jouw eigen verbruik; perfect af te leiden wanneer je je energie verbruikt of deze naar het net teruggaat.
  • Dagelijkse monitoring om jouw opbrengsten te verzekeren.

Wil je meer onafhankelijk zijn van het net, geen prosumententaks betalen en maximum genieten van alle premies?

Dan bekijken we graag met jou of het uitbreiden van jouw installatie met een thuisbatterij aan te raden is. Een batterij zorgt ervoor dat je het teveel aan zelfopgewekte energie opslaat om je dag te verlengen en piekmomenten op te vangen.

Er bestaat sinds dit jaar een premie voor de aankoop van een thuisbatterij waardoor deze investering interessanter wordt. Geniet nog voor het einde van het jaar van een terugbetaling tot 2.550 euro incl.btw. Deze premie geldt nog t.e.m. 2024 maar het premiedrag neemt jaar na jaar af.

Bij aankoop van een batterij, schakel je over naar een digitale teller. Hierdoor heb je éénmalig recht op een retroactieve investeringspremie. Bereken hier snel jouw investeringspremie met de calculator van energiesparen.be. Daarnaast ontvang je ook nog een éénmalige retroactieve compensatiepremie én je betaalt vanaf 2022 minder netkosten want je moet minder beroep doen op het net door de batterijopslag.

LG Resu thuisbatterij Ecofusion